10. 09. 2020 - 12:02
Kovačević pod nadzorom medicinskog tima, Marinović na slatkim...
907
Shares
Kovačević pod nadzorom medicinskog tima, Marinović na slatkim mukama pred Borac

FK SARAJEVO

Kovačević pod nadzorom medicinskog tima, Marinović na slatkim mukama pred Borac

10. 09. 2020 - 12:02
0
Shares

Aktuelni prvak BiH s Koševa spreman je za sutrašnji (20 sati) derbi na našem najvećem stadionu protiv banjalučkog Borca. Osim golmana Vladana Kovačevića, koji je u Moldaviji povrijedio aduktor i upitan je za duel sa starim rivalom, svi ostali igrači su spremni za meč. 

Kovačević je odmah po povratku mladih reprezentativaca u Sarajevo pod nadzorom medicinskog tima kluba s Koševa, koji čini sve da ga osposobi za sutrašnji meč.

Tokom ove reprezentativne pauze u bordo tim se vratio Joahim Adukor (Joachim), što je dodatno pojačalo konkurenciju u veznom redu, ali i zadnjoj liniji, gdje on također može uspješno igrati. Bit će zanimljivo vidjeti gdje će ga koristiti Vinko Marinović, jer je sada "velika gužva" u veznom redu.

Za razliku od prethodne utakmice i pobjede u Bijeljini (0:2), u konkurenciju za tim se vraćaju veznjaci Amar Rahmanović i Mirko Oremuš, a tu su još - pored Adukora, i Tino Sven Sušić, Aleksandar Pejović, Andrej Đokanović, Zinedin Mustedanagić... 

Inače, Borac je na Koševu posljednji put slavio 2010. godine, kada je bilo 1:0. Istina, tri godine kasnije Banjalučani su ostvarili pobjedu 3:0, ali za "zelenim stolom", s obzirom da je meč u 70. minutu, pri rezultatu 0:0, zbog utrčavanja domaćih navijača na teren registrovan službenim rezultatom.   

Učitaj još novosti