08. 09. 2020 - 16:59
CRISTIANO DOBIVA SAVRŠENOG SAIGRAČA U VRHU NAPADA Ni Džeko ni...
907
Shares
CRISTIANO DOBIVA SAVRŠENOG SAIGRAČA U VRHU NAPADA Ni Džeko ni Suarez, OVA ZVIJER stiže! VEĆ JE UPUTIO ZAHTJEV ZA TRANSFER

ALVARO MORATA PONOVO U TORINU?!

CRISTIANO DOBIVA SAVRŠENOG SAIGRAČA U VRHU NAPADA Ni Džeko ni Suarez, OVA ZVIJER stiže! VEĆ JE UPUTIO ZAHTJEV ZA TRANSFER

Sport.ba
08. 09. 2020 - 16:59
0
Shares

Juventus očajnički traga za novim napadačem. Gonzalo Higuain i definitivno napušta Torino, pa će mjesto u vrhu napada biti uskoro popunjeno.

Edin Džeko već neko vrijeme dovodi se u vezu sa Starom damom, ali više od nagađanja ništa se ne događa. Navodno se čeka da Roma dovede Napolijevog Milika, ali sve je to nekako na dugom štapu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????????

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko) on

Kao nova devetka spominjan je i Barcelonin Luis Suarez, koji će gotovo sigurno napustiti "Nou Camp". Španski mediji tvrde da ga je novi trener Ronald Koeman telefonom obavijestio da na njega ne računa u novoj sezoni.

Isti ti mediji sada donose veliku vijest - Alvaro Morata je pitao čelnike Atletica i trenera Dijega Simeonea da ga ovog ljeta puste da ide, svjestan da nema puno povjerenje argentinskog stručnjaka.

Napadač smatra da zaslužuje više minuta na terenu i traži klub koji će mu to i omogućiti, uz igranje u kontinuitetu. Alvaro ima ponudu od Juventusa, kluba gdje je već igrao dvije sezone po odlasku iz Real Madrida i tu je najviše i napredovao.

Za Atletico Madrid je na 44 meča postigao 16 golova, ali je izgubio svoje mjesto i u nacionalnom timu, jer je kao precijenjen otišao u Chelsea gdje se nije najbolje snašao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inolvidable!!!! Forza Atleti!!! ????⚽️????

A post shared by Álvaro Morata (@alvaromorata) on

Kada je došao u Altetiko, januara 2019. godine predviđeno je da zamijeni Dijega Costu kao startni napadač ali za godinu i po dana to nije uradio. Ukupno je odigrao 61 utakmicu i dao je 22 gola, a doprinio je svojoj ekipi s još pet asistencija.

Prošlog januara Morata je došao kao posuđen igrač u Atletiko za sedam miliona evra, poslije čega je aktivirana kupovina od čak 56 miliona.

Prethodno ga je Chelsea platio 66 miliona eura Real Madridu, a svoj najuspješniji period, 27-godišnji Morata je imao između 2014. i 2016. godine u Torinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????? Un partido duro pero seguimos avanzando!! +1 #AúpaAtleti

A post shared by Álvaro Morata (@alvaromorata) on

Ukoliko Morata stigne u Torino, od eventualnog dolaska Džeke i Suareza najvjerovatnije neće biti ništa...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti