07. 09. 2020 - 20:39
Zmajići uoči sutrašnjeg gostovanja: U Moldaviji cilj isti kao...
907
Shares
Zmajići uoči sutrašnjeg gostovanja: U Moldaviji cilj isti kao protiv Velsa

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Zmajići uoči sutrašnjeg gostovanja: U Moldaviji cilj isti kao protiv Velsa

07. 09. 2020 - 20:39
0
Shares

Mlada (U-21) reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u 13 sati odletjeti za Kišinjev, gdje će sutra na stadionu Zimbru odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Moldavije.

Selektor Slobodan Starčević neće moći da računa na kapitena Nihada Mujakića koji je u pobjedi protiv Velsa u Zenici dobio treći žuti karton u ovom ciklusu, te će morati da pauzira naredni susret.

"Nakon utakmice s Velsom oporavili smo igrače koji su iznijeli najveći teret tog meča. Uradili smo sve da ekipu što bolje pripremimo za naredni susret u Moldaviji. Cilj nam je isti kao protiv Velsa. Želimo da odigramo što bolju utakmicu i dođemo do tri boda", istakao je Starčević.

Utakmica Moldavija - Bosna i Hercegovina na programu je u utorak sa početkom u 18 sati. Sudiće ga Sebastian Gišamer iz Austrije, a pomagaće mu zemljaci Roland Ridel i Santino Šrajner. Četvrti sudija je takođe Austrijanac Stefan Ebner.

U prvom ogledu ovih selekcija na otvaranju kvalifikacija 26. mata prošle godine bh. tim je na Grbavici ostvario ubjedljivu pobjedu 4:0.

Poredak u grupi "9": Njemačka 9 bodova, Belgija 7, BiH 7 (utakmica više), Vels 6 (+1), Moldavija 3.

Učitaj još novosti