04. 09. 2020 - 18:17
"NISAM MOGAO DA USTANEM IZ KREVETA, I DALJE SAM NA ŠTAKAMA"...
907
Shares

"NISAM MOGAO DA USTANEM IZ KREVETA, I DALJE SAM NA ŠTAKAMA" Razorni udarci UNAKAZILI američkog MMA borca

04. 09. 2020 - 18:17
0
Shares

Proteklog vikenda srpski MMA borac Aleksandar Rakić stigao je do 13. i ujedno najvažnije pobede u doadašnjoj karijeri, koja mu je donijela mjesto među pet najboljih UFC boraca.

Rakić je uspio da savlada bivšeg izazivača Entonija Smita i to bez mnogo problema uz totalnu dominaciju tokom sve tri runde.

screenshot-8

Posljedice borbe protiv protiv "srpske Rakete" Smit osjeća i dalje, što je priznao u intervjuu koji je nedavno dao.

- Nije dobro, nije nimalo dobro, rekao je Smit na "Sirius XM" radiju kada su ga upitali za stanje noge, a onda dodao:

- I dalje sam na štakama. A ukoliko želite da budem potpuno iskren, reći ću da nisam dobro. Veoma sam razočaran. U nedelju nisam mogao da ustanem iz kreveta. Morali su da pošalju ljude iz PI-a ("UFC Performance Instituta", prim.a) u moju hotelsku sobu. Dali su mi lijekove, namazali s gomilom krema protiv upala i donijeli veliki rashladni uređaj. Izgledalo je kao da imam cijeli je**ni tim u sobi. Ali, danas sam malo bolje. Imam i prelom na glavi fibule. To zvuči loše, ali nije toliko veliki problem. Biće sve u redu za četiri do šest nedelja. Ali da, to vam je stanje moje noge, otkrio je Smith.

Nakon ove borbe Smit će morati da odmara neko vrijeme i sanira povrede, a ujedno su mu pokvareni planovi za naredni period.

- Da nije nastala ta povreda na nozi, promijenio bih taktiku i ostao na nogama i na bokserskoj distanci. Ali to jednostavno nije bilo moguće. Nisam mogao da promijenim plan i samo razmjenjujem udarce i boksujem. Zašto? Jer jednom kada bi se on povukao na udaljenost s koje može bacati nožne udarce, a ja zakasnio sa skraćivanjem distance, njegov udarac bi me srušio.

Iskusni Smit je u dosadašnjoj karijeri odradio čak 49 mečeva, a bio je dosta iznenađen jačinom nožnih udaraca koje je uputio Rakić na poslkenjem meču.

- Tri puta me je udario nogom. To je ludo. Hektor Lombard me je nogom udario 32 puta i ništa. Tri udarca od Aleksandra Rakića i završim na je**nim štakama, rekao je Smit.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti