01. 09. 2020 - 07:52
IMAMO BOMBU OD 73 MILIONA EURA Dok se čeka dolazak Messija Pep...
907
Shares
IMAMO BOMBU OD 73 MILIONA EURA Dok se čeka dolazak Messija Pep je dogovorio dolazak OVE ZVIJERI - s njim City ide KONAČNO po sve trofeje!

KOULIBALY BI KONAČNO MOGAO STIĆI NA ETIHAD

IMAMO BOMBU OD 73 MILIONA EURA Dok se čeka dolazak Messija Pep je dogovorio dolazak OVE ZVIJERI - s njim City ide KONAČNO po sve trofeje!

Sport.ba
01. 09. 2020 - 07:52
0
Shares

Lionel Messi odlučan je da više nikad ne obuče dres Barcelone, u kojoj je proveo čak 19 godina. Ova odluka iznenadila je apsolutno sve, jer su mnogi smatrali da će argentinski čarobnjak karijeru okončati na "Nou Campu".

Međutim, još uvijek je nejasno kako će se ova situacija okončati, jer budući klub će morati uplatiti na ime odštete čak 700 miliona eura. To je novac koji rijetki mogu skupiti, a i oni koji se žele upustiti u takvu avanturu teško mogu ispuniti uvjete – ionako moralno oronulog – finansijskog fair-playa.

Međutim, čini se kako uprava 'Građana' ima ideju kako (još jednom) zaobići regulativu i u svoje redove dovesti vjerovatno najboljeg nogometaša današnjice.

Prema napisima katalonskog "Sporta", engleski klub će ponuditi petogodišnji ugovor 33-godišnjem Argentincu, ali na način koji nije baš uobičajen. Naime, tri godine ugovora vezat će ga za Manchester City u Premiershipu, dok bi zadnje dvije godine odradio u njihovom sestrinskom klubu New York Cityu u MLS-u.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Gledajući same cifre, Messijeva plata iznosila bi sto miliona eura bruto po sezoni, dok bi cjelokupni ugovor za pet godina trajanja vrijedio astronomski visokih 750 miliona eura, a 250 miliona eura iznosio bi sami bonus za potpis za New York, piše "Sport".

Ovakva vrsta ugovora izbjegla bi prijetnju kršenja finansijskog fair-playa, tvrdi isti izvor.

Navodno Pep Guardiola uveliko pravi nove formacije. Građani su također navodno spremni dati Bernarda Silvu, Gabrijela Jesusa i Erica Garciju plus određenu količinu novca za Barcinu desetku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? ⚽️ ⛰ ???????? #KK #SSCNSummer20

A post shared by Kalidou Koulibaly (@kkoulibaly26) on

Jučer je saopšteno da City uopće ne zanima dovođenje Lyonovog veznjaka Aouara, a sada je sasvim jasno i zašto. Naime, Fali Ramadani je dobio informaciju od Građana da Khalidou Koulibaly može doći na "Etihad" za 73 miliona eura, a Napoliju je poslata poruka da može "uzeti ili ostaviti". Natezanje De Laurentisa, šefa Napolija i Cityja oko Koulibaliya traje već neko vrijeme i Englezima je, čini se, dozlogrdilo.

Brojni mediji tvrde da će Napolitanci pristati na posljednju ponudu, te da će stameni stoper naredne sezone igrati pod dirigentskom palicom Pepa Guardiole.

Već uveliko se nagađa i o tome kako će City izgledati naredne sezone ako Messi i Koulibaly zaista i potpišu, a ovo je najizglednija formacija:

5f482b15-3528-4b5a-bb73-4eb40a0a0a6a-118577503-3647252861974515-8376763864020876648-o-previeworg

(Sport.ba)

Učitaj još novosti