31. 08. 2020 - 19:52
ODLIČNO PRVO POLUVRIJEME PRESUDILO RADNIKU Bordo tim rutinski...
907
Shares
ODLIČNO PRVO POLUVRIJEME PRESUDILO RADNIKU Bordo tim rutinski slavio u Bijeljini, odličan debi Pejovića

PREMIJER LIGA BIH

ODLIČNO PRVO POLUVRIJEME PRESUDILO RADNIKU Bordo tim rutinski slavio u Bijeljini, odličan debi Pejovića

31. 08. 2020 - 19:52
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva u okviru 6. kola Premijer lige BiH gostovali su ekipi Radnika iz Bijeljine i slavili pobjedu rezultatom 0:2.

U uvodnim minutama utakmice obje ekipe igrale su otvoreno, ali bez konkretnih prilika.

Goste je u vodstvo doveo Amer Dupovac nakon prvog kornera na utakmici u 19. minuti susreta. Udarac iz ugla sjajno je izveo Aleksandar Pejović, posljednja akvizicija Bordo tima.

radniksarajevo

Pet minuta kasnije stativa je bila saveznik domaćih. Mersudin Ahmetović se sjajno izborio za prostor, šutirao, ali je lopta pogodila desnu stativu gola Radnika.

Razigrani gosti su u 26. minuti odigrali sjajnu akciju, međutim, izostala je realizacija. Dušan Hodžić je centrirao u peterac gdje se nije najbolje snašao Ahmetović ispred kojeg je intervenisao odbrambeni igrač domaćih i loptu izbacio u korner.

Šest minuta kasnije Ahmetović je bio u potpunosti koncentrisan i nakon centaršuta Ivana Jukića pogodio za 0:2.

sarajevoahmetovic

Fudbaleri Radnika su u drugo poluvrijeme krenuli ofanzivnije, ali nisu ozbiljnije ugrozili golmana Vladana Kovačevića u prvih pola sata igre u nastavku.

U 66. minuti Ahmetović je krenuo sam prema golu domaćih, ali ga je u posljednjem trenutku sustigao Saša Novaković i izblokirao udarac.

tatarsarajevo

Deset minuta kasnije Radnik je propustio odličnu priliku da se vrati u utakmicu. Saša Novaković, bivši stoper tima s Koševa, je šutirao glavom, ali nedovoljno prezicno.

Kovačević se u 84. minuti istakao sjajnom intervencijom. Jovan Motika je odlično šutirao iz neposredne blizine, ali je golman Sarajeva odlično odbranio.

tatar

Sarajevo se ovom pobjedom vratilo na drugu poziciju na tabeli s 11 bodova, ali i utakmicom manje.

Učitaj još novosti