27. 08. 2020 - 16:42
ITALIJANI OBJAVILI EKSKLUZIVU Jedan od najboljih napadača...
907
Shares
ITALIJANI OBJAVILI EKSKLUZIVU Jedan od najboljih napadača svijeta preko posrednika ponuđen Barceloni! KREĆE EL CLASICO JER GA ŽELI I ZIDANE

SADIO MANE

ITALIJANI OBJAVILI EKSKLUZIVU Jedan od najboljih napadača svijeta preko posrednika ponuđen Barceloni! KREĆE EL CLASICO JER GA ŽELI I ZIDANE

Sport.ba
27. 08. 2020 - 16:42
0
Shares

Lionel Messi će nakon skoro 20 godina napustiti "Nou Camp", kojeg mnogi smatraju njegovim jedinim pravim domom. Omaleni Argentinac već neko vrijeme zamjera dosta toga predsjedniku Bartomeuu i članovima uprave, a sve je eskaliralo nakon debakla od Bayerna.

Sigurno je na ovu njegovu odluku utjecala i činjenica da novi trener ne računa na Leovog najboljeg prijatelja, Luis Suareza. I sve to bilo je više nego dovoljno da preda zahtjev za raskid saradnje.

Svi se sada pitaju kako će to Barca izgledati bez Messija, ali i još nekoliko igrača. Paulo Dybala spominje se kao njegov nasljednik, ali do toga će teško doći jer Juventus se ne želi tako olako riješiti mlađahnog Messijevog sunarodnjaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020 ????

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala) on

Sadio Mane bi mogao zamijeniti Lea! Naime, Senegalac je već četiri godine jedna od najvećih zvijezda Liverpoola gdje je stigao iz Southamptona i na "Anfieldu" se profilisao kao jedan od najskupljih ofanzivaca i najboljih igrača svijeta.

Mane je posljednjih mjeseci odugovlačio s produžetkom ugovora, a kad se uzme u obzir da je "procvjetao" baš kod Ronalda Koemana, dok je današnji trener Barce vodio Southampton, nije čudo što Tuttomercatto piše da je Sadio preko posrednika ponuđen katalonskom gigantu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Few more days to go????????

A post shared by Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) on

28-godišnji napadač je s Liverpoolom postao evropski prvak prošle godine pobjedom nad Tottenhamom u finalu Lige prvaka u Madridu, da bi godinu kasnije bio ovjenčan i krunom prvaka Engleske - prvom koju su Redsi osvojili nakon čekanja od čak 30 godina.

Međutim, čak i da Barcelona hoće da razmotri ponudu, u igri je i Real Madrid čiji je trener Zinedine Zidane više puta rekao da mu se dopada igra Senegalca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We go again????????

A post shared by Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) on

Problem za oba kluba može da bude obeštećenje od oko 120 miliona eura jer je Mane pod ugovorom do 2023. godine, pa se njemu ne žuri da ga produžava, a Liverpool još uvijek može izvuči veliki novac za njega.

Redsi su Manea prije četiri godine Southamptonu platili 41,2 miliona eura, a on je od tada odigrao 170 utakmica za slavni klub u svim takmičenjima i dao je 81 gol uz 34 asistencije. Odlične cifre, zar ne?!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) on

(Sport.ba)

Učitaj još novosti