26. 08. 2020 - 18:29
AMERIKANCI TVRDE DA NIJE ČOVJEK VEĆ DA JE EKSPERIMENT: On je...
907
Shares
AMERIKANCI TVRDE DA NIJE ČOVJEK VEĆ DA JE EKSPERIMENT: On je najjači čovjek koji je hodao Zemljom! JAČI JE OD MEDVJEDA, PUTIN MU SE DIVI, A LUD JE ZA SRBIJOM

ALEKSANDAR KARELJIN - LEGENDARNI RUSKI SPORTISTA

AMERIKANCI TVRDE DA NIJE ČOVJEK VEĆ DA JE EKSPERIMENT: On je najjači čovjek koji je hodao Zemljom! JAČI JE OD MEDVJEDA, PUTIN MU SE DIVI, A LUD JE ZA SRBIJOM

26. 08. 2020 - 18:29
0
Shares

On je vjerovatno najjači čovjek koji je ikad živio! I danas niko od nas “običnih” ne može da shvati kako je moguće da neko ko nije vanzemaljac izgleda, ponaša se i živi baš kao Aleksandar Kareljin – ČOVJEK EKSPERIMENT!

Protivnici, teški i po 150 kilograma, su ga se užasno plašili, toliko da niko nije želio da uđe u ring s njim. U stvari, niko nije želio da bude ni u njegovoj blizini. Jer, te oči, taj hladni, čelični pogled… Svako ko bi ih jednom ugledao već je gubio i meč. I dio duše s njim.

kareljin2“Niko ne voli da leti”, rekao je jednom, upitan o strahu koji drugi hrvači osjećaju kad se nađu oči u oči s njim. “Moji protivnici… Oni ne razumiju. Ja sam svakog dana trenirao kao što oni nikad nisu trenirali u životu”.

Aleksandar Kareljin je najveći šampion u historiji hrvanja. Visok 192 centimetra, sa 130 kg čistih mišića, okretan poput pantera i podjednako snažan i nemilosrdan. Legendarni ruski sportista krajem 2018. godine posjetio je Srbiju. Tu se susreo i s tamošnjim predsjednikom,  Aleksandrom Vučićem. 

458275-vucic-kareljin-lsMeđutim, ko je zapravo Kareljin? Tijekom vrlo uspješne karijere pratili su ga razni nadimci, najčešći "ruski medved", "eksperiment" i "Aleksandar Veliki". Legendarni ruski hrvač osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu olimpijsku medalju, devet puta bio je svjetski i 12 puta evropski šampion i dalje je živa sportska legenda.

kareljin1Njegov skor je nevjerovatan - 887 pobjeda i dva poraza! Zbog visine od 192 centimetara i sa 130 kilograma mišića zvali su ga i Hulk. Nakon nebrojeno rekorda, legendarnih mečeva i totalne dominacije, era Aleksandra Kareljina okončana je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Naime, nakon tri olimpijska zlata osvojena na Igrama u Seulu, Barceloni i Atlanti, ruski hrvač je neočekivano izgubio u finalu Olimpijskih igara u Sidneju.

aleksandr-kareljinGardner je osvojio samo jedan poen i to nakon što su sudije nekoliko minuta vijećale da li da primjene novo pravilo uvedeno nekoliko mjeseci ranije. Nakon što su odgledali snimak, odlučeno je da Gardneru daju poen, koji je uspio sačuvati do kraja meča.

kareljinKareljinov pogled na proglašenju pobjednika mnogi su smatrali najjezivijim momentom u istoriji olimpijskih igara.

Nakon sportske karijere Kareljin je počeo političku karijeru, kao dio Putinove Ujedinjene Rusije. Kažu da itekako voli Srbiju!

kareljin1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti