24. 08. 2020 - 17:50
Jedno od najbrutalnijih prebijanja ove godine: Ušao u kavez i...
907
Shares
Jedno od najbrutalnijih prebijanja ove godine: Ušao u kavez i doživio POTPUNO poniženje

Jedno od najbrutalnijih prebijanja ove godine: Ušao u kavez i doživio POTPUNO poniženje

24. 08. 2020 - 17:50
0
Shares

Na Bellator 244 priredbi prošle subote ujutro po našem vremenu vidjeli smo detronizaciju Ryana Badera s trona poluteške kategorije.

Njega je na poprilično brutalan način bez pojasa ostavio Vadim Nemkov nakon strašnog high-kicka koji je bio početak Baderovog kraja.

Nakon high-kicka, pogodio ga je još, izbrojali smo, 52 puta. Bilo je to pravo ponižavanje, čudno kako je sudija dopustio toliko udaraca u situaciji u kojoj je Bader bio bez izlaza…

Zanimljivo da je Bader više od tri godine vladao ovom kategorijom u Bellatoru, drugoj po jačini MMA organizaciji u svijetu, te je bio jedna od najvećih uzdanica Bellatora, a borio se i u UFC-u u kojem je bio prava zvijezda poluteške kategorije u kojoj je ostvario skor 15-5, prije nego je prešao u Bellator. On je čak i aktuelni prvak u teškoj kategoriji čiji je pojas osvojio protiv legendarnog Fjodora Jemjeljanjenka u finalu Grand Prixa. Ovo je bila svojevrsna osveta Rusa jer je Nemkov upravo Fjodorov učenik.

maxresdefault

Za spomenuti kako je Bellatorov šef Scott Coker gurao Badera u meč s najvećim teškašem u UFC-u svih vremena Stipom Miočićem koji je tada u revanšu pobijedio Daniela Cormiera i uzeo onaj najugledniji, UFC-ov pojas. Tvrdio je tada Coker da je upravo on najbolji teškaš današnjice.

vadim-nemkov-ryan-bader-bellator-244-8

“Znate li što bi se dogodio kad bi se Bader borio protiv Stipe? Mislim da je Ryan bolji hrvač od njega i da može izdržati Stipinu udaračku kvalitetu. Mislim da bi završio na podu u ‘ground and pound’ situaciji. Vjerujem da bi to napravio i Cormier kad bi mogao vratiti borbu u nazad, na taj način bi pobijedio. Naravno, ovo je teška kategorija i uvijek mogu presuditi sitnice, ali od deset borbi protiv Stipe, Ryan bi dobio osam. Mislim da bi borba Badera i Stipe bila dobra borba, moj prvak može s njihovima”, rekao je Scott Coker u razgovoru za Sherdog u avgustu 2019.

Učitaj još novosti