21. 08. 2020 - 15:12
Lukaku večeras može da stigne legendarnog Ronalda: Već je...
907
Shares
Lukaku večeras može da stigne legendarnog Ronalda: Već je mogao, ali je klincu dao uspomenu za cijeli život

Lukaku večeras može da stigne legendarnog Ronalda: Već je mogao, ali je klincu dao uspomenu za cijeli život

21. 08. 2020 - 15:12
0
Shares

Već je mogao da dostigne planeterno popularnog Brazilca, ali kad je za Inter bio dosuđen jedan penal Lukaku je uzeo loptu i dao ju 17-godišnjem Espositu. Nije pumpao svoju statistiku nego klincu poklonio uspomenu za cijeli život.

Kad se u Mančester Junajtedu podvlačila crta pod učinak Romelua Lukakua (27) zaključci su uvek bili pod naslovima 'Očekivalo se više', 'Ima problem s težinom', 'Kad je najvažnije nema ga nigdje'.

U obzir se nije uzimalo ni to koliko je celi Junajted bio pogubljen nakon odlaska Aleksa Fergusona.

Antonio Konte sam je priznao kako se na vrh glave popeo svim čelnicima Intera dok prošlog leta napokon nisu pristali da na Old Trafordu uplate 70-ak milijona za belgijskog diva.

Godinu dana kasnije: Junajted je ispao u polufinalu, a Inter je u finalu Evropske lige. Serija A je okončana sa tek bodom manje od Juventusa, a Lukaku je - najbolji strijelac i lider svlačionice koja pravi golemi iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

Prije 23 godine jedan drugi napadač došao je među Nerazzurre. Genije, jedan od najvećih koji su ikad obuli kopačke: Luis Nazario da Lima - Ronaldo. Brazilski, pravi i originalni, fudbaler 's druge planete'.

lukaku1

U svojoj prvoj sezoni u Interu Ronaldo je u svim takmičenjima postigao 34 gola i osvojio Evropsku ligu. Lukaku u svoj prvoj sezoni u Interu, uoči završnog meča - finala Evropske lige sa Seviljom u petak, već na svom na kontu ima:33 gola.

Jedan gol i pobjeda biće dovoljni Lukakuu da dostigne učinak čoveka koji je za sve 'devetke' prije i poslije njega bio i ostao druga dimenzija, klasa teško dostižna i pogledom, a kamo li onome što se može napraviti na fudbalkom terenu.

O Romelu Lukaku zapravo sve govori jedna scena: već je mogao dostići Ronalda po broju golova, ali kad je u napadačkom duetu s njim na terenu bio 17-godišnji Sebastiano Esposito, a za Inter bio dosuđen penal, Lukaku je - uzeo loptu, dao ju klincu i rekao:

- Evo ti lopta. Tvoj prvi gol za Inter, onaj koji se ne zaboravlja cijelog života... Uzmi loptu i zabij.

Dobrih fudbalera je sve više, ali zato ljudskih veličina kao što je Lukaku i ne baš.

 

Učitaj još novosti