15. 08. 2020 - 23:37
FANTASTIČNA PARTIJA, JUSUF NURKIĆ ODIGRAO KAD MU JE NAJTEŽE i...
907
Shares
FANTASTIČNA PARTIJA, JUSUF NURKIĆ ODIGRAO KAD MU JE NAJTEŽE i odveo Portland u doigravanje

FANTASTIČNA PARTIJA, JUSUF NURKIĆ ODIGRAO KAD MU JE NAJTEŽE i odveo Portland u doigravanje

15. 08. 2020 - 23:37
0
Shares

Košarkaši Portlanda potvrdili su svoje osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji pobijedivši u prvoj utakmici razigravanja Memphis sa 126-122 te su tako izborili nastup u doigravanju za NBA prvaka u kojem ih u 1. kolu čekaju Los Angeles Lakersi.

Memphis je mogao preoteti osmo mjesto Trail Blazersima samo u slučaju da je pobijedio u subotnjoj i nedjeljnoj utakmici, ali su igrači Portlanda izbjegli takav scenarij i pitanje plasmana u doigravanje riješili u prvom dvoboju.

Odluka o pobjedniku pala je u neizvjesnoj završnici u kojoj je C. J. McCollum ubacio osam od svojih 29 poena, a tricu za 122-116 na 20 sekundi prije kraja pogodio je Carmelo Anthony na asistenciju Damiana Lillarda.

Lillard je završio dvoboj sa 31 košem i 10 asistencija, a u jednog od najvećih junaka za Trail Blazerse prometnuo se Jusuf Nurkić koji je postigao 22 poena uz 21 skok, šest asistencija i dvije blokade. Anthony je završio sa 21 košem.

Ja Morant je u posljednjoj utakmici ove sezone predvodio Grizzliese sa 35 koševa i osam asistencija, dok je litavski centar Jonas Valančiunas završio sa 22 koša, 17 skokova i šest asistencija. Po 20 poena ubacili su Dillon Brooks i Brandon Clarke. 

Nurkić je večeras igrao nevjerovatno na obje strane parketa, prelomio je meč u ključnim trenucima, a trojku za kraj priče pogađa Carmelo Anthony za plasman Trail Blazersa u doigravanje.

On je meč završio sa nevjerovatnim učnkom od 22 poena, 21 skoka i šest asistencija. Lillard je ubacio 31, a McCollum je dodao 29.

Podsjetimo, Jusuf je danas objavio da je ostao bez člana porodice, njegova nana je umrla od posljedica koronavirusa.

Učitaj još novosti