13. 08. 2020 - 23:36
JE LI OVO ZBOGOM ATLETICU Reakcija Diega Simeonea nakon...
907
Shares
JE LI OVO ZBOGOM ATLETICU Reakcija Diega Simeonea nakon utakmice govori bolje od bilo čega (VIDEO)

TEŠKO MU PALA ELIMINACIJA

JE LI OVO ZBOGOM ATLETICU Reakcija Diega Simeonea nakon utakmice govori bolje od bilo čega (VIDEO)

13. 08. 2020 - 23:36
0
Shares

RB Leipzig i Atletico Madrid u Lisabonu odigrali s sjajnu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka. Njemački tim slavio je, pomalo iznenađujuće, 2:1.

Prvo poluvrijeme nije nam ponudilo spektakularan nogomet, pa se na odmor otišlo s početnim rezultatom. Obje ekipe su kalkulisale i nisu željele previše se otvoriti.

b46b515e-87eb-4e0a-81f2-1e89f5bb304dIpak, u šestoj minuti nastavka njemački predstavnik je poveo. Bivši igrač Dinama Dani Olmo majstorskim udarcem glavom krunisao je odličnu akciju svog tima.

Diego Simeone je u nastavku uveo Joao Felixa, a to mu se isplatilo već u 70. minuti. Mlađahni Portugalac majstorski je izborio penal, kojeg je i sam realizovao. 

4Ipak, njemački tim smogao je snage i poveo u 88. minuti. Bio je to sjajan napad, Angelino je sjajno pronašao rezervistu Adamsa, koji loše šutira. Ipak, lopta na putu ka golu pogađa nesretnog Savića i završava u golu.

Velike kritike kod gola dobio je Trippier, koji se potpuno pogubio u ovoj akciji, pa ga slobodno možemo proglasiti tragičarem.

1

Leipzig će tako u polufinalu igrati protiv PSG-a koji je sinoć u sudijskoj nadoknadi preokrenuo vodstvo Atalante i slavio s 2:1.

Tako je tim koji je osnovan prije samo 11 godina izborio finale Lige prvaka, a Diego Simeone nije dugo mogao sebi doći. Njegova reakcija nakon utakmice možda i najbolje pokazuje koliko mu je eliminacija zaista teško pala.

Sad je pitanje samo da li će Cholo i naredne sezone predvoditi Jorgandžije s klupe ili će se odlučiti na odlazak...

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti