13. 08. 2020 - 15:16
UDARNA VIJEST IZ BARCELONE, NJEGOVI DANI SU ODBROJANI: Uskoro...
907
Shares
UDARNA VIJEST IZ BARCELONE, NJEGOVI DANI SU ODBROJANI: Uskoro napušta klub

UDARNA VIJEST IZ BARCELONE, NJEGOVI DANI SU ODBROJANI: Uskoro napušta klub

13. 08. 2020 - 15:16
0
Shares

Barcelona je ovu sezonu u španskom prvenstvu završila na drugom mjestu i nije uspjela odbraniti naslov tako da joj je Liga prvaka posljednja šansa za trofej u ovoj sezoni

Španskog velikana Barcelonu u petak očekuje utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna. Utakmica je to od presudne važnosti za trenera katalonskog kluba Quiquea Setiena za kojega španski mediji pišu da će dobiti otkaz ako ove sezone ne osvoji najelitnije klupsko natjecanje.

Barcelona je ovu sezonu u španskom prvenstvu završila na drugom mjestu i nije uspjela odbraniti naslov tako da joj je Liga prvaka posljednja šansa za trofej u ovoj sezoni.

No, neovisno o Ligi prvaka, u katalonskom gigantu nisu zadovoljni sa Setienom i htjeli bi s drugim trenerom ući u Ligu prvaka.

Dokaz tome je i priča koju je objavio francuski Le10sport koji piše da je Barca kontaktirala proslavljenog stručnjaka Arsenea Wengera, najpoznatijeg kao bivšeg trenera engleskog velikana Arsenala, koji sada radi na UEFA-inim projektiva i kao kao stručni komentator na TV-u.

Wengeru je Barcelona ponudila ugovor, no on ih je odbio i odlučio se nastaviti baviti poslovima koje trenutno radi.

Učitaj još novosti