13. 08. 2020 - 11:39
Neymar otkrio zašto se PSG toliko mučio s Atalantom, Gasperini...
907
Shares
Neymar otkrio zašto se PSG toliko mučio s Atalantom, Gasperini priznao zašto su izgubili

Neymar otkrio zašto se PSG toliko mučio s Atalantom, Gasperini priznao zašto su izgubili

13. 08. 2020 - 11:39
0
Shares

Nogometaši Paris Saint-Germaina postali su prvi polufinalisti na završnom turniru Lige prvaka u Lisabonu, gdje su na stadionu Benfice sinoć svladali pobjedili Atalantu sa 2-1 (0-1) preokretom u posljednjim minutama utakmice.

Šta se dogodilo?

Nakon utakmice nevjerovatnu završnicu su komentirali Atalantin trener Gian Piero Gasperini i ponajbolji igrač utakmice Neymar.

Neymar je objasnio zašto se PSG toliko mučio s Italijanima i usput je najavio pohod na finale. “Bila je ovo jako teška veče za nas, ali je na kraju ispala sjajna. Atalanta je odigrala sjajno takmičenje, iznenadili su i nas. Znali smo da su jako agresivni, na kraju možemo biti jako sretni učinjenim. Idemo se sada odmoriti, jer ovo je bila iscrpljujuća utakmica. Održao nas je duh. Ni u jednom trenutku nismo razmišljali o eliminaciji i povratku kući. Sada želimo u finale, to je jasno. Postali smo prava klapa, zapravo porodica. A takve nas je vrlo teško eliminisati”, rekao je Brazilac.

Trener Atalante nije mogao sakriti razočaranje, a objasnio je i šta su pogrešno uradili.

“Najžalosniji smo zbog toga što smo došli ovako blizu fantastičnog rezultata. Jest, uspjeli smo dogurati do četvrtfinala, ali naletjeli smo na sjajan skup pojedinaca kao što su Mbappe i Neymar koji su u pojedinim trenucima predstavljali prevelik zalogaj za nas. Mogli smo i ranije primiti prvi pogodak, nakon ovakve borbe do samog kraja nemam ništa drugo za reći nego uputiti veliku zahvalu mojim momcima”, kazao je Gasperini.

Učitaj još novosti