12. 08. 2020 - 15:29
Čudesni Lillard ubacio 61 poen, Šarić sjajan
907
Shares
Čudesni Lillard ubacio 61 poen, Šarić sjajan

Čudesni Lillard ubacio 61 poen, Šarić sjajan

12. 08. 2020 - 15:29
0
Shares

NBA sezona ušla je u završnicu, a najveća borba vodi se za osmu i devetu poziciju na Zapadu.

Budući da je ova sezona zbog pandemije koronavirusa skraćena, odlučeno je da će osma i deveta momčad međusobno razigravati za play-off. U tom okršaju osmoj momčadi je potrebna jedna pobjeda za plasman u play-off, a devetoj dvije.

screenshot-7

Sinoć su svi klubovi koji se bore za ta mjesta osim Memphisa upisali pobjede. San Antonio je sa 123:105 slavio protiv Houstona, Phoenix sa 130:117 protiv Philadelphije, a Portland sa 134:131 protiv Dallasa. Jedino je Memphis sa 107:122 izgubio od Bostona.

Junak večeri bio je Portlandov Damian Lillard koji je postigao 61 poen i izjednačio rekord karijere. Lillard je zabio i jednu od odlučujućih trica za izjednačenje rezultata minutu i pol prije kraja. Lillardov suigrač Mario Hezonja imao je šutersku večer za zaborav, postigao je tri poena i pogodio samo jedan od pet šuteva. Imao je i pet skokova i četiri asistencije za 22 minute u igri. Na drugoj strani je Kristaps Porzingis ubacio 36 poena, a Luka Dončić 25.

Dario Šarić odigrao je sjajnu utakmicu u pobjedi Phoenixa. Za 24 minute je postigao 18 poena uz samo dva promašaja iz igre te ulovio devet skokova i imao četiri asistencije. Junak Phoenixa bio je Devin Booker s 35 poena.

Kome što treba do kraja?

Portland će biti osmi ako pobijedi Netse ili ako Memphis, Phoenix i San Antonio izgube. Bit će deveti ako dva od ta tri kluba dožive poraze.
Memphis će biti osmi ako slavi protiv Milwaukeeja i Portland izgubi. Bit će deveti ako pobijedi ili ako Phoenix i San Antonio izgube.
Phoenix će biti osmi ako pobijedi Dallas, a Memphis i Portland izgube. Bit će deveti ako pobijedi, a Memphis ili Portland izgube.
San Antonio će biti osmi ako pobijedi Utah te poraze upišu Memphis, Phoenix i Portland. Bit će deveti ako pobijedi, a izgube barem dva od tri kluba s kojima se bori za deveto mjesto.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti