10. 08. 2020 - 18:12
Selfie otkrio novi klub Mesuta Ozila?
907
Shares
Selfie otkrio novi klub Mesuta Ozila?

Selfie otkrio novi klub Mesuta Ozila?

10. 08. 2020 - 18:12
0
Shares

Bivši njemački reprezentativac Mesut Ozil mogao bi ostati u Turskoj.

Ozil se nije pretjerano naigrao u Arsenalu ove sezone i nezadovoljni veznjak već neko vrijeme planira da na napusti sjeverni London. Često putuje u Tursku, a sada je odlučio tamo provesti odmor nakon završene sezone.

Zanimljivo da se u Istanbulu Ozil druži s menadžerom novog turskog prvaka Bašakšehira Okanom Burukom, koji ga je već pokušavao ranije dovesti u klub. Uostalom, dobro je poznato da je Ozil u sjajnim odnosima s turskim predjednikom Erdoganom koji ga je par puta ugostio, a koji je, poznato vam je to, predsjednik i Bašakšehira.

screenshot-20

Selfie koji je isplivao na društvene mreže smatra se nagovještajem Ozilovog transfera u Tursku i to čini se upravo u redove kluba u kojem igra Edin Višća i koji je po prvi put postao prvak svoje zemlje.

Gael Clichy, još jdan bivši igrač Arsenala, već igra u Bašakšehiru, a tri godine je u ovom klubu proveo i Emmanuel Adebayor.

Ozil je u prošlosti bio povezan s drugim turskim stranama, uključujući Galatasaray, Bešiktaš i Fenerbahče zbog svoje povezanosti sa Turskom. Bivšem njemačkom internacionalcu još uvijek preostaje godinu dana ugovora s Arsenalom od 350.000 funti sedmično i zna da mu niko nigdje ne može ponuditi taj novac.

Od povratka nogometa u junu, Ozil nije igrao nijednu minutu u drsu Arsenala. Dva puta je bio na klupi protiv Brightona i Southamptona, no nije nastupao, čak ni u finalu FA kupa nedavno.

Iako je službeni razlog njegove odsutnosti povreda leđa, čini se da on nije dio dugoročnih planova Mikela Artete na Emiratesu.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti