09. 08. 2020 - 09:38
UEFA OBJAVILA: Ovo je ono što čeka FK Sarajevo u žrijebu!
907
Shares
UEFA OBJAVILA:  Ovo je ono što čeka FK Sarajevo u žrijebu!

Bh. prvak u grupi 2

UEFA OBJAVILA: Ovo je ono što čeka FK Sarajevo u žrijebu!

09. 08. 2020 - 09:38
0
Shares

UEFA je jučer podijelie timove učesnike prve runde kvalifikacija na pet skupina i to nositelje i nesotilje. I to iz razloga da se izbjegnu dueli timova čiji stadioni još uvijek nisu potvrđeni u skladu s principima Komiteta za klupska takmičenja.

Sarajevo je završilo u grupi 2 sa Sheriffom (Moldavija) i Crvenom zvezdom (Srbija), a mogući protivnici su Fola Esch (Luksemburg), Connahis Quax (Vels) i Europa (Gibraltar).

Rijeka naredni protivnik FK Sarajevo na pripremama u Čatežu | Novi.ba

Za svaku grupu pripremljena su dva bubnja, jedan za nositelje, drugi za ne nositelje. U jedan bubanj će biti stavljene loptice s imenima klubova nositelja, a u drugi s imenima klubova nenositelja.

Iz oba bubnja će biti uzeta po jedna loptica i zatim stavljena u treći veliki bubanj, nakon čega će loptice biti izmješane.

Prvi izvučeni tim će u meču na ispadanje biti domaćin, ukoliko se ne primjeni pravilo o neutralnom terenu uslijed pandemije koronavirusa.

Žrijeb je na programu u 12 sati. Pošto u ovoj fazi takmičenja učestvuje 34 tima bit će žrijebano ukupno 17 parova. Utakmice prvog pretkola Lige prvaka će se igrati 18. i 19. augusta.

(Sport.ba/SportSport.ba)

Učitaj još novosti