08. 08. 2020 - 23:55
Ronaldo je ispao iz LP-a, ali je ponovno pokazao zašto je...
907
Shares
Ronaldo je ispao iz LP-a, ali je ponovno pokazao zašto je kralj ovog natjecanja

Ronaldo je ispao iz LP-a, ali je ponovno pokazao zašto je kralj ovog natjecanja

08. 08. 2020 - 23:55
0
Shares


Cristiano Ronaldo je prvi put nakon 10 godina ispao u osmini finala Lige prvaka. Baš kao i 2010. godine, i ovaj put izbacio ga je Lyon.

Francuska momčad je sinoć poražena u Torinu od Juventusa rezultatom 2:1 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ali to je bilo dovoljno da zbog gola u gostima prođe dalje. Podsjetimo, Lyon je u prvom susretu slavio rezultatom 1:0.

ronaldo

Sve golove za Juventus tijekom posljednje dvije godine u nokaut-fazi Lige prvaka postigao je on

Oba gola za Juventus postigao je Ronaldo, koji je tako stigao do brojke od sedam golova u šest utakmica nokaut-faze Lige prvaka za Juventus.

Nevjerojatan je podatak da je Ronaldo postigao sve Juventusove golove u nokaut-fazi Lige prvaka tijekom protekle dvije sezone. Naime, prošle sezone u dvomeču protiv Atletica postigao je tri, dok je u dvomeču protiv Ajaxa postigao dva gola, koliko je postigao i protiv Lyona sinoć.

Messi i Muller zajedno kao sam Ronaldo

S nova dva gola popeo se na drugo mjesto Juventusove ljestvice najboljih strijelaca u nokaut-fazi Lige prvaka. Ispred njega je samo Alessandro del Piero (9), a drugo mjesto dijeli s Filippom Inzaghijem. No on odigrao samo šest susreta u nokaut-fazi elitnog natjecanja, dok su oni odigrali mnogo više.

Ukupno, Ronaldo sada ima čak 67 golova u nokaut-fazi Lige prvaka. Podatak da ga na toj ljestvici prate Lionel Messi i Thomas Muller, koji su toliko postigli skupa, dovoljno pokazuje Ronaldovu veličinu. Naime, Messi je u nokaut-fazi postigao 46, a Muller 21 gol.

Postigao više golova nego Milan, Arsenal i PSG

Ni to nije sve. Ronaldo je u nokaut-fazi Lige prvaka postigao više golova od sljedećih klubova: Milana (65), Arsenala (53), PSG-a (41) i Dortmunda (40).

Gledajući samo Juventusove rekorde, Ronaldo je s dva nova gola stigao do brojke od 37 golova za Juventus u svim natjecanjima, čime je postao rekorder kluba. Oborio je rekord Ferenca Hizreza koji je prije čak 95 godina u jednoj sezoni postigao 35 golova.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti