08. 08. 2020 - 23:09
Toti se vraća u Romu
907
Shares
Toti se vraća u Romu

Toti se vraća u Romu

08. 08. 2020 - 23:09
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

"Sky Sport Italia" danas informiše da bi dolazak novog vlasnika mogao značiti povratak Petračija, ali i otvoriti vrata klupskoj legendi Franćesku Totiju

Roma je ove sedmice promijenila vlasnika, ali na čelu kluba ostaje Amerikanac. Kompanija "Friedkin Group" na čelu s Danom Fridkinom (Friedkin) otkupila je rimski klub od Džejmsa Palote (James Pallotta) za 591 milion eura. 

toti-se-vraca-u-romu

Preuzimanje kluba će službeno biti 31. avgusta, a tada će se Roma moći uključiti u prijelazni rok. No, prvo mora pronaći novog sportskog direktora jer je Đanluka Petrači (Gianluca Petrachi) dobio otkaz nakon sukoba s Palotom. "Sky Sport Italia" danas informiše da bi dolazak novog vlasnika mogao značiti povratak Petračija, ali i otvoriti vrata klupskoj legendi Franćesku Totiju (Francesco Totti). 

Toti je 2017. godine prisilno okončao karijeru kao 40-godišnjak, nakon 28 godina provedenih u klubu iz Rima,jer mu uprava nije željela dati novi ugovor, ali mu je dala ulogu direktora.

Međutim, shvativši da mu Palota radi iza leđa i ne uključuje ga u odluke, u junu 2019. podnio je ostavku i naglasio da će se u klub vratiti samo u slučaju promjene vlasnika.

Sport.ba/Avaz

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti