07. 08. 2020 - 17:25
Juventus otpisao igrača kojeg je platio SUHIM ZLATOM: Platit...
907
Shares
Juventus otpisao igrača kojeg je platio SUHIM ZLATOM: Platit će mu i otpremninu, samo da ide! A REKORDER JE SERIJE A

GONZALO HIGUAIN

Juventus otpisao igrača kojeg je platio SUHIM ZLATOM: Platit će mu i otpremninu, samo da ide! A REKORDER JE SERIJE A

07. 08. 2020 - 17:25
0
Shares

Juventus je po deveti put uzastopno došao do naslova prvaka Italije. Miralem Pjanić napušta Torino nakon okončanja Lige prvaka i pridružit će se Barceloni, a iz Torina odlazi i Gonzalo Higuain.

Bivši napadač Reala stigao je u Juventus još 2016. godine za čak 90 miliona eura iz Napolija, ali nije uspio opravdati visoka očekivanja.

Argentinskog napadača su već nekoliko puta otpisivali iz torinskog kluba, ali bi on uvijek pronašao način vratiti se u momčad. Međutim, izgleda da mu je ova sezona posljednja u Juventusu nakon što nije oduševio ni novog trenera Maurizija Sarrija.

Higuain je ove sezone u 43 nastupa postigao 11 golova, što je dva gola manje nego prošle sezone, u kojoj je na posudbama igrao za Chelsea i Milan.

Ugovor s Juventusom 32-godišnji napadač ima do ljeta 2021. godine, ali La Gazzetta dello Sport piše da će ugovor biti raskinut čim talijanski prvak završi nastup u Ligi prvaka ove sezone. Higuain će dobiti otpremninu i priliku novi klub pronaći bez odštete.

Juventus ga je Napoliju platio 90 miliona eura nakon sezone u kojoj je zabio rekordnih 36 golova u talijanskom prvenstvu. U Juventusu je u prvoj sezoni u svim natjecanjima zabio 32 gola, a nakon toga je u sljedeće tri ukupno postigao 47 pogodaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rusia 2018⚽️????????????#seleccionargentina #copadelmundo

A post shared by Higuain (@ghiguain20_9) on

Kao države u kojima bi Higuain mogao nastaviti karijeru spominju se Argentina i Sjedinjene Američke Države. Šteta, a mogao je još mnogo pružiti na evropskoj sceni...

Učitaj još novosti