06. 08. 2020 - 18:12
NEKADA JE IMAO 140 KILOGRAMA, A DANAS JE SVJETSKI ŠAMPION U...
907
Shares
NEKADA JE IMAO 140 KILOGRAMA, A DANAS JE SVJETSKI ŠAMPION U BASKETU: Smršao 40 kilograma, sve uspio JEDNOM NAMIRNICOM

NEKADA JE IMAO 140 KILOGRAMA, A DANAS JE SVJETSKI ŠAMPION U BASKETU: Smršao 40 kilograma, sve uspio JEDNOM NAMIRNICOM

06. 08. 2020 - 18:12
0
Shares

Nikola Vuković Vufi reprezentativac Srbije u basketu  3X3 sa kojom je i osvojio svjetsku tiulu  godinama se borio sa viškom kilograma

Danas sa ponosom priča o tome kako je snagom volje uspio da smrša čak 36 kilograma.

screenshot-36

- Da, izgubio sam 36 kilograma za manje od godinu dana. Sa 140 sam došao na 104 kilograma. Generalno, basket i zdravlje generalno su bili razlozi da odlučim da smršam. Život mi se promijenio mnogo otkad sam smršao u svakom smislu, a najviše što se tiče sporta - priča Vuković za "Noizz.rs"

Kako navodi, pravi šok za njegov organizam bio je taj da nakon tri godine "trpanja" svega i svačega u sebe, odjednom preseče i počne zdravo da se hrani.

"Prestao sam da jedem iz restorana brze hrane, hljeb ne konzumiram, a ni gazirana pića, slatkiše, pa ni alkohol. Kad se sjetim samo početka kada sam sve to poizbacivao, uveo sam najprije lagano trčanje pa iz dana u dan sve više. Došao sam do toga da dnevno pretrčim po 25 kilometara i pritom radim vježbe snage, trbušnjake i slično",prisjeća se Vuković i nastavlja

screenshot-37
" Koristio sam jabukovo sirće jedan period dok sam skidao kilograme. Dosta sam slušao o toj namirnici i njegovom zdravom dejstvu po ljudski organizam. Sirće mi je ubrzalo proces mršavljenja i preporučujem ga svakom čovjeku, ali ne da se pije u količinama u kojim sam i ja. Sirće može da utiče negativno na organizam ako se unosi velika mjera, ja sam ga pio tako što sam sipao u supenu kašiku i tu količinu miješao sa vodom prije svakog obroka. Slušao sam od starijih o djelovanju sirćeta ne samo na mršavljenje nego i zbog drugih stvari, da je i te kako korisno sportistima. Ali, ponavljam, umjereno" objašnjava košarkaš.

Njegove fotografije prije i poslije transformacije najbolje pokazuju koliki je trud uložio i kakvu promjenu načinio ovaj momak.

Gubitak kilograma uticao je na to da Vuković postane opasniji na terenu, pokretljiviji i spretniji, što je ubrzo rezultiralo osvajanjem trofeja za najbolju 3X3 ekipu na svijetu.

- Ne znam da li bih postao svjetski prvak da nisam smršao, ali sam siguran da je uticalo da odigram bolje i da moji saigrači imaju više povjerenja u mene. Svako od nas koji smo igrali ima dio zasluga, za konkretno moj smatram da je plod truda, treninga i upornosti. Život profesionalnog sportiste nije uopšte lak, potrebno je dosta odricanja - zaključuje Nikola

Sport.ba/Kurir

Učitaj još novosti