01. 08. 2020 - 13:53
Sedam od 12 najskupljih defanzivaca na svijetu završilo u ovom...
907
Shares
Sedam od 12 najskupljih defanzivaca na svijetu završilo u ovom gradu

Sedam od 12 najskupljih defanzivaca na svijetu završilo u ovom gradu

01. 08. 2020 - 13:53
0
Shares

Nizozemski defanzivac Nathan Ake preći će iz bivšeg engleskog premierligaša Bournemoutha u Manchester City koji će za taj transfer platiti 41 milion funti ekipi koja će se sljedeće sezone natjecati u Championshipu, objavili su u četvrtak engleski mediji.

Prema dostupnim informacijama fiksni dio odštete je 40 miliona funti, a milion je varijabilni. Bit će to najveća odšteta koju je Bournemouth dobio za jednog svog igrača, a Ake je već bio dio rekordnog klupskog transfera 2017. kad je Bournemouth za njega platio 20 miliona funti kako bi ga doveo iz mlade ekipe Chelseaja, nakon što je mu je istekla jednogodišnja posudba.

screenshot-29

Za Bournemouth je ovaj 25-godišnji nizozemski reprezentativac u četiri sezone odigrao 121 utakmicu i postigao 11 pogodaka. U ovoj sezoni je odigrao 29 od 38 utakmica u Premier ligi, a dvaput se upisao u strijelce, a Pep Guardiola je u Akeu prepoznao igrača koji će učvrstiti središnji dio Cityjeve odbrambene formacije.

Dan prije nego što je potvrđen Akeov transfer, britanski mediji su objavili da će momčad s Etihada pojačati krilni igrač Valencije Ferran Torres, a taj bi transfer trebao biti vrijedan 45 miliona eura. Guardiola u Torresu vidi igrača koji bi trebao zamijeniti Leroya Sanea, novog člana Bayerna.

Jednom kada se transfer ozvaniči, sedam od 12 najskupljih defanzivaca u historiji će preći u Manchester uključujući rekordera sa Old Trafforda Harryja Maguirea. Ake će kada se transfer kompletira, iza sebe ostaviti imena poput, Eliaquima Mangale i Nicolasa Otamendija dok će biti plasiran odmah iza Rija Ferdinanda. 

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti