30. 07. 2020 - 23:25
SALIHAMIDŽIĆ ŠOKIRAO, OTVORENO NUDI ZVIJEZDU BAYERNA...
907
Shares
SALIHAMIDŽIĆ ŠOKIRAO, OTVORENO NUDI ZVIJEZDU BAYERNA BARCELONI: Niko ne može da vjeruje šta radi

SALIHAMIDŽIĆ ŠOKIRAO, OTVORENO NUDI ZVIJEZDU BAYERNA BARCELONI: Niko ne može da vjeruje šta radi

30. 07. 2020 - 23:25
0
Shares

Braco je odlučio da situaciju sa Alabom što prije završi.

Njemački gigant Bayern Munchen ponudio je španskoj Barceloni jednu od svojih najvećih zvijezdi, Davida Alabu, piše Diario Sport.

Dvadesetosmogodišnjem Alabi ugovor s bavarskim klubom traje još samo jednu sezonu, a iz Njemačke stižu informacije kako je došlo do problema u pregovorima i da je neizvjesno hoće li produžiti suradnju.

Stoga se sportski direktor Bavaraca odlučio na radikalan potez. Braco je na opšte iznenađenje odlučio otvoreno ponuditi Austrijanca klubovima koji bi mogli biti zainteresirani za njega, a prvi na spisku se našao katalonski gigant.

Iako se na prvu čini kao ishitren potez, Salihamidžić želi najbolje klubu, a to je u trenutnoj situaciji da pokuša zaraditi bar nešto na transferu Alabe, kako ne bi slijedeće godine bez odštete napustio Bayern.

Podsjetimo, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić obavio je razgovore s Alabom i njegovim menadžerom Pinijem Zahavijem na kojem je taj dvojac došao sa zahtjevom od 20 miliona eura godišnje plaće i prijetnjom da će u suprotnom dogodine otići besplatno.
 
“U kakvom svijetu vi živite? Zar zaista vjerujete u to što govorite?”, navodno je vikao Salihamidžić. Nakon toga, piše Sport Bild, novac više nije bio tema, ali je i produženje ugovora pod znakom upitnika i ne čudi što Alabu nude drugim klubovima.

Sam Alaba je izjavio da mu je san igrati u jednom od dva španska velikana, Real Madridu ili Barceloni, čini se da će mu se uskoro ta želja i ispuniti.

 

Učitaj još novosti