30. 07. 2020 - 23:11
Bh. klubovi se okrenuli protiv Saveza: Ovo bi mogao biti kraj...
907
Shares
Bh. klubovi se okrenuli protiv Saveza: Ovo bi mogao biti kraj Premijerlige

Bh. klubovi se okrenuli protiv Saveza: Ovo bi mogao biti kraj Premijerlige

30. 07. 2020 - 23:11
0
Shares

Klubovi su poslali pismo u kojem su oštro napali KS BiH.

Čak devet premijerligaša je poslalo zahtjev KSBiH da se u roku od pet dana očituje o datumu, rasporedu i sastavu Prvenstva BiH za košarkaše.

Klubovi koji su potpisnici ovog pisma poslanom košarkaškom savezu BiH su: KK Mladost, KK Leotar, KK Bratunac, KK Čapljina, KK Bosna Royal, KK Promo Donji Vakuf, KK Kakanj, KK Zrinjski i KK Borac.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Još jednom vam se obraćamo sa zahtjevom da ne urušavate Premijer ligu BiH nego da radite svoj posao jer je stanje u kakvom držite klubove nenormalno. Ako vam to nešto znači, moramo vas podsjetiti da ne postoji liga u Evropi, a vjerovatno ni u svijetu da klubovi koji čine tu ligu mole Savez da odredi sastav i sistem takmičenja te ga javno objavi makar 60 dana prije nego li ona treba početi.”

“Svako ko je radio u sportu zna kakvi su to problemi, izuzev ljudi iz KSBiH koji izgleda to ne znaju. Ponovit ćemo još jednom, košarka u BiH je talac ‘manjine klubova’ koji ne žele igrati bh. ligu već drugi rang takmičenja privatne lige, a u javnosti se predstavljaju kao veliki zagovornici zajedničke lige.”

“Klubovi potpisnici ovog dopisa ostavljaju organima KSBiH pet dana roka od dana objave, u skladu s voljom ogromne većine klubova kao i javnosti BiH, da objavi datum početka lige, kao i raspored takmičenja. U protivnom, ako KSBiH i dalje bude ignorisao volju ogromne većine klubova, naši klubovi će krenuti putem samoorganizovanja, a na KSBiH je odgovornost za nastale posljedice po košarku u BiH”, stoji u pismu klubova.

Učitaj još novosti