30. 07. 2020 - 17:25
GUARDIOLA DAO 45 MILIONA ZA STOPERA KOJI JE ISPAO IZ LIGE:...
907
Shares
GUARDIOLA DAO 45 MILIONA ZA STOPERA KOJI JE ISPAO IZ LIGE: Transfer o kojem bruje svi

GUARDIOLA DAO 45 MILIONA ZA STOPERA KOJI JE ISPAO IZ LIGE: Transfer o kojem bruje svi

30. 07. 2020 - 17:25
0
Shares

“Nije bitna veličina kluba, niti koliko mi novca nude, koliko mi je bitno dManchester City ponudio je Bournemouthu 45 miliona eura za Nathana Akea, a ponuda je prihvaćena, objavio je Daily Mail

Manchester City ponudio je Bournemouthu 45 miliona eura za Nathana Akea, a ponuda je prihvaćena, objavio je Daily Mail.

Nizozemski stoper, čiji klub je ove sezone ispao iz Premiershipa, već dvije godine je na meti engleskih velikana, ali je Bournemouth uglavnom za njega previše tražio. Sad kad je ispao iz lige, cijena igrača je pala, a klub mora prodavati kako bi finansijski izgurao sezonu u drugoj ligi u kojoj igrači i dalje imaju goleme ugovore.

Ake, koji je u februaru napunio 25 godina, u Premiership je došao još 2011. godine kad ga je Chelsea za 800.000 eura kupio od Feyenoorda. Za Chelsea je odigrao 17 utakmica, ali je sve do 2017. godine bio na posudbama. Bournemouthu je posuđen 2016. godine, a taj klub ga je po isteku posudbe otkupio za 23 miliona eura.

Ake je u Premiershipu ukupno odigrao 166 utakmica, a upisao je i 11 nastupa za nizozemsku reprezentaciju. Guardiola ga vidi kao idealno rješenje u odbrani u kojoj prečesto ima problema s povredama, a Ake je baš tip stopera kakve Španac voli. Odlično igra loptom, vrlo je brz i trebao bi se dobro uklopiti u Cityevu filozofiju igre.

Podsjećamo, jučer su vodeći britanski mediji potvrdili kako je City završio i transfer Ferrana Torresa iz Valencije po cijeni od 39 miliona eura.a klulb ima dobar plan i viziju” rekao je Gojak.

Učitaj još novosti