27. 07. 2020 - 08:51
ISPLIVAO DOSAD NEVIĐENI SNIMAK ČUVENE MAKLJAŽE KHABIBA I...
907
Shares
ISPLIVAO DOSAD NEVIĐENI SNIMAK ČUVENE MAKLJAŽE KHABIBA I CONORA Najspektaklularnija borba u istoriji iz sasvim NOVOG UGLA

FACEBOOK

ISPLIVAO DOSAD NEVIĐENI SNIMAK ČUVENE MAKLJAŽE KHABIBA I CONORA Najspektaklularnija borba u istoriji iz sasvim NOVOG UGLA

27. 07. 2020 - 08:51
0
Shares

Conor McGregor sigurno je jedan od najboljih MMA boraca u historiji. Kontraverzni Irac nedavno se povukao iz ringa, ali i dalje je jedan od najpopularnijih sportista na svijetu.

Podsjećamo, Conor je pauzirao 15 mjeseci nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova ali se vratio u januaru ove godine i za samo 40 sekundi pobijedio Donalda Kerona.

Upravo za tih 40 sekundi 32-godišnji McGregor zaradio je bogatstvo. Naime, za borbu je dobio 25,2 miliona funti, a ako bi se pravio prosjek, njegova jedna minuta u ringu dakle košta nevjerovatnih 37,8 miliona funti, što je preko 40 miliona eura.

190326020938-0326-conor-mcgregor-03-exlarge-169Na drugom mjestu najplaćenijih sportskih zvijezda  po minuti u protekloj godini je Diontaj Vajlder.

wilder-wins-1120-getty

 On je za 42 minute zaradio 36,2 miliona funti, što bi značilo da za minutu obavljenog posla zaradi 862 hiljade funti.

Na društvenim mrežama sada je osvanuo sjajan video snimak epskog meča za UFC titulu između Khabiba Nurmagomedova i Conora.

Naime, na Facebook stranici "Francis Ngannou The Predator"  objavljen je snimak spektakularnog meča "iz skroz drugog ugla gledanja", kako je navedeno na ovoj stranici.

U fantastičnom videu, koji traje nešto manje od pet minuta, možete po prvi put vidjeti reakcije trenera i timova s obje strane, njihove savjete borcima, kao i detalje same borbe u kavezu.

Inače, radi se o situacijama koje do sada nismo imali priliku da vidimo!

Podsjetimo, ovaj meč ostao je upamćen po masovnoj tuči koja je izbila nakon borbe u kojoj je Khabib suvereno pobijedio gušenjem. U tuči su učestvovala oba tima.

Dagestanac je prije uručenja šampionskog pojasa preskočio kavez kako bi se obračunao s McGregorovim trenerom Denisom. Haos se nastavio kada se član Khabibovog tima popeo preko ograde i udario samog McGregora, koji se u momentu našao na udaru Khabibovih ljudi.

Ovu nevjerovatna borba smatra se za najveću u historiji MMA. Potpuno zasluženo...

Učitaj još novosti