21. 07. 2020 - 11:41
APENINI JUTROS BRUJE O SPEKTAKULARNOJ RAZMJENI Džeko napušta...
907
Shares
APENINI JUTROS BRUJE O SPEKTAKULARNOJ RAZMJENI Džeko napušta Romu i odlazi u klub kojeg niko nije ni pominjao, OVO JE SJAJNA PRILIKA

MOGAO BI POJAČATI NAPOLI

APENINI JUTROS BRUJE O SPEKTAKULARNOJ RAZMJENI Džeko napušta Romu i odlazi u klub kojeg niko nije ni pominjao, OVO JE SJAJNA PRILIKA

Sport.ba
21. 07. 2020 - 11:41
0
Shares

Edin Džeko nije pogodio protiv Intera, ali je zabilježio dvije asistencije. Mnogima nije promakao ni srdačan zagljaj s Romelu Lukakuom nakon velikog derbija na "Olimpicu", te su brojni ocijenili da Dijamant i definitivno napušta Romu.

Italijanski portali jutros ponovo pišu o transferu bh. kapitena iz Rome, ali ne u redove Intera, Milana i Juventusa. Istina, Edin bi vrlo lahko mogao ostati u Italiji i stići podno Vezuva.

dzeko

Foto: Instagram

Naime, tvrde da bi mogao biti rezultat velike razmjene Vučice i Napolitanaca. Navodno je velika želja Rimljana Arkadiusz Milik, koji je na meti i Juventusa.

26-godišnji Poljak bi mogao napustiti Napoli jer mu naredne godine ističe ugovor i još uvijek ga nije produžio. Poručuju da žele Džeku i novac za njegove usluge.

Džekina cijena se procjenjuje na oko 10 miliona eura, a Milikova na oko 30 miliona eura. Ta odluka Napolija mogla bi u potpunosti pokvariti planove oko transfera Edina Džeke koje su imali Roma, Juventus i Inter.

dzeko

Foto: Instagram

Milik je osam godina mlađi od Džeke, a za Napoli je u 119 utakmica zabio 48 golova. Ranije je u Ajaxu u 75 mečeva zabio 47 golova. Ranije je nastupao za Augsburg i Bayer.

Džeko je u Romi u 219 mečeva zabio 105 golova. Za Man. City je u 189 utakmica dao 72 gola, a u Wolfsburgu u 142 utakmcie 85 golova. Ranije je igrao za Teplice i Željezničar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avanti cosi +3

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko) on

Sigurno da bi transferom u redove Napolitanaca dobio veliku priliku da se bori za nastup u Ligi prvaka, pogotovo ako se zna da im je ove sezone izmakao.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti