18. 07. 2020 - 20:42
EVO OD ČEGA BOLUJE MIHAEL ŠUMAHER: Konačno procurile vijesti o...
907
Shares
EVO OD ČEGA BOLUJE MIHAEL ŠUMAHER: Konačno procurile vijesti o njegovom zdravstvenom stanju, KACIGA MU JE SPASILA ŽIVOT

EVO OD ČEGA BOLUJE MIHAEL ŠUMAHER: Konačno procurile vijesti o njegovom zdravstvenom stanju, KACIGA MU JE SPASILA ŽIVOT

18. 07. 2020 - 20:42
0
Shares

 Mihael Šumaher (51), legenda automobilizma i svjetskog sporta, 29. decembra 2013. doživio je nesreću u francuskim Alpima i od tada traje njegov oporavak koji se u najvećoj mjeri odvija pod velom tajni.

Mihael Šumaher je nesreću doživio na skijanju na kojem je bio sa sinom Mikom Šumaherom (14). Kaciga mu je tog dana spaslia život (slavni sportista sa suprugom Korinom ima i 23- godišnju kćerku Đinu).

Vozač Formule 1 koji je osvojio sedam šampionata i koji je najveći dio karijere vozio u timu "Mercedesa" da bi po prelasku u "Ferari", ovaj tim učinio izuzetno uspješnim, hitno je nakon nesreće prebačen u bolnicu u Grenoblu gdje je stavljen u indukovanu komu, u tom stanju je nekoliko dana kasnije dočekao 45. rođendan. Imao je nekoliko operacija.

l9-k9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwldzn01eqv8vyju2yjuwogq2mjnmngexmju3ymexotayyjcwnmmwnjmuanbnkzmczqkeaieaaq

foto:Profimedia

U julu naredne godine prebačen je u Lozanu, tada je saopšteno da se on probudio iz kome i da je počeo sa rehabiltacijom. U novembru 2014. njemački mediji objavili su da je Mihael paralizovan i da se nalazi u invalidskim kolicima, kao i da ne da ne može da govori i da se ničega ne sjeća U septembru iste godine poslat je u porodičnu vilu gdje se do danas odvija njegovo liječenje. Kuća je do maja 2019. bila nedostupna za javnost, a onda su njena vrata otvorena zbog snimanja filma "Šumaher".

Menadžerka Mihaela Šumahera Sabina Kem je 2015. izjavila da se stanje sportiste polako popravlja s obzirom na izuzetno teške povrede mozga koje je zadobio pri padu na skijanju. Sredinom 2016. njegov advokat Feliks Dam je na sudu izjavio "da njegov klijent ne može da hoda”.

Supruga Mihaela Šumahera i njegov menadžerski tim oduvijek insistiraju na tome da je njegov oporavak privatna stvar, a Korina Šumaher je uoči šeste godišnjice nesreće rekla da se "velike stvari postižu malim koracima".

U januaru ove godine je neurohirurg Nikolo Aćijari izjavio da Šumaher zbog nesreće odnosno posljedica traume mozga više nikad neće biti ista osoba, kao i da je njegova organska, mišićna i skeletna struktura izmijenjena. Naši stručnjaci uzdržavali su se od konkretnije analize ističući da pravi uvid u zdravstevno stanje automobiliste imaju samo doktori koji ga liječe.

Tišinu o Šumaheru na čije se liječenje sedmično izdvaja 50, 000 evra, prekinuo je u maju ove godine njegov bivši kolega iz Ferarija Felipe Masa.

kugk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwvrjn01eqv8vmtvkotljmta2ndy3ztlkmmiyyzm4zti4ndlmytc1zjcuanbnkzmczqkeaieaaq

foto:Profimedia

"Znam kako je, imam informacije. Suština je u tome da znamo da mu nije lako. U teškoj je fazi, ali moramo da poštujemo njega i njegovu porodicu".

Pominjalo se i da će Šumaher, čije se bogatstvo procjenjuje na 840 miliona eura, biti podvrgnut tretmanu matičnim ćelijama, ali je to kasnije demantovano. Porodica tokom aktuelne pandemije korona virusa ne pomišlja na ovu metodu.

Prema posljednjim informacijama Šumaher boluje od atrofije mišića i osteroporoze.

Mihaela Šumaher se 2010. vratio na teren nakon što se povukao 2006. jer više nije imao energiju i motivaciju za takmičenja. U timu Ferarija naslijedio ga je Luis Hamilton.

Izvor:zena.blic.rs

Učitaj još novosti