14. 07. 2020 - 22:22
PSG, Real i Barcelona prave razmjenu stoljeća: Ovi transferi...
907
Shares
PSG, Real i Barcelona prave razmjenu stoljeća: Ovi transferi će ući u historiju fudbala, BEZ IKAKVE DILEME

FRANCUSKI MEDIJI TVRDE

PSG, Real i Barcelona prave razmjenu stoljeća: Ovi transferi će ući u historiju fudbala, BEZ IKAKVE DILEME

14. 07. 2020 - 22:22
0
Shares

Kako navode francuski mediji na pomolu su veliki transferi i razmjene igrača na relaciji PSG – Real Madrid i PSG – Barcelona.

Poznato je da dvije najveće zvijezde parižana Neymar i Kyliain Mbappe ne žele da produže ugovor sa francuskim klubom i da bi eventualno iz PSG mogli otići besplatno ili za vrlo male novce.

Da bi spriječili takav rasplet događaja PSG je već počeo da pregovara sa Real Madridom oko transfera Mbappea.

mbappeinstagram

Foto: Instagram

Naime, Don Balon tvrdi da bi prodali svoj biser koji odbija da produži ugovor za oko 200 miliona eura, ali Real nema taj novac, ponudili bi 100 miliona, plus Balea i Rodrigueza.

Ipak, PSG ne želi ovaj dvojac nego mlade Realove zvijezde poput Kuba i Viniciusa Jr.

Pregovori između klubova su još u toku, ali poznavajući prijateljski odnos Pereza i Al Khelaifija sve je moguće.

mbappeinstagram

Foto: Instagram

Real Madrid ima luksuz da pričeka 2021. godinu kada će cijena Mbappea drstično pasti, ali “Kraljevski klub” želi da što prije osigura igrača kojeg vide kao vođu tima u budućnosti.

Što se tiče Neymara, Barcelona nije odustala, ali samo u slučaju da ponovo Parižani uz novac prihvate trampe. Na talonu su Dembele, Umtiti, Coutinho i Rakitić, no od svih ovih igrača, jedino bi Umtiti prihvatio dolazak i eventualno Coutinho.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Training today ????????

A post shared by ene10ta Érre ???????? ???? neymarjr (@neymarjr) on

PSG želi Griezmana i novac, Francuz ne pristaje, ali mediji u njegovoj domovini kažu da bi možda promijenio mišljenje ako odu i Mbappe i Neymar. U tom slučaju, on bi bio glavni igrač tima, a ako uz njega stignu pomenuti Coutino i dvojica klinaca iz Reala, to bi bio potpuno novi tim i novo poglavlje.

Mnogi smatraju da bi PSG mogao da napravi novu ekipu jer će za godinu dana pasti cijena Neymaru i Mbappeu, oni ne žele da potpišu nove ugovore, a ako klub ne napravi ništa u Ligi prvaka, vjerovatno će otpustiti Tuhela, dovesti Alegrija i krenuti u novu etapu, odnosno revoluciju.

Učitaj još novosti