09. 07. 2020 - 21:15
Everton propustio veliku priliku približiti se Evropi, a još...
907
Shares
Everton propustio veliku priliku približiti se Evropi, a još je i dobro prošao

PREMIERSHIP

Everton propustio veliku priliku približiti se Evropi, a još je i dobro prošao

09. 07. 2020 - 21:15
0
Shares

Everton i Southampton remizirali su na Goodison Parku 1:1 u sklopu 34. kola Premiershipa.

No kako je tekla utakmica, može se reći da bi mogli biti i zadovoljno ovim ishodom. Nakon lijepe akcije gostiju, lopta je spuštena na Jamesa Ward-Prowsea, a on u prvom kontaktu s loptom biva srušen. Ova situacija je za suca Masona bila dostatna za najstrožu kaznu, iako se mora priznati da je situacija bila malo nategnuta.

No na sreću domaćina, Word-Prowse, koji je i sâm pristupio izvođenju jedanaesterca u 28. minuti, samo je pogodio okvir gola. Lopta se odbila u gol-aut, a rezultat na semaforu je ostao 0:0.

No nedugo potom, Southampton je ipak poveo. Prekinut je jedan napad, a gosti su poveli polukontru po desnoj strani. Lopta je došla do Stuarta Amrstronga koji prolazi kao šilo kroz obranu ‘’Karamela’’, dodaje lukavo u kazneni prostor za Dannyja Ingsa, on zaobilazi golmana Pickforda te krajnjim naporom zabija za 0:1 u 31. minuti.

No srećom po domaće navijače uz TV prijemnike, do kraja poluvremena dolazi do izjednačenja. Akcija u 43. minuti je krenula skroz od gola Evertona, prebačena na lijevi bok,a od tamo fantastičnu dugu dijagonalnu loptu daje Lucas Digne u sâm kazneni prostor. Loptu prima Brazilac Richarlison, koji visokim udarcem savladava McCartrthyja za, pokazat će se, konačnih 1:1.

Dva su skluba ostali susjedi na 11. odnosno 12. mjestu, no Everton je eventualnom pobjedom mogao doći do 47 bodova, čimebi bio samo četiri iza Sheffield Uniteda na sedmom, prvom koje vodi u Europa ligu. U zadnja četiri kola postojala bi opipljivija nada da će se dočepati Evrope, no sad je to puno teže.

Učitaj još novosti