09. 07. 2020 - 13:30
ĐOKOVIĆ JE BIO ZARAŽEN, A SADA JE STIGLA NAJNOVIJA VIJEST: Svi...
907
Shares
ĐOKOVIĆ JE BIO ZARAŽEN, A SADA JE STIGLA NAJNOVIJA VIJEST: Svi iznenađeni

ĐOKOVIĆ JE BIO ZARAŽEN, A SADA JE STIGLA NAJNOVIJA VIJEST: Svi iznenađeni

09. 07. 2020 - 13:30
0
Shares

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur izjavio je za “Dnevni avaz” kako je uvjeren da će do konca godine odigrati ekshibicijski meč u rodnom Sarajevu s najboljim igračem svijeta Novakom Đokovićem.

Njih dvojica su trebali igrati u Sarajevu 5. jula, ali unatoč silnoj Đokovićevoj želji spektakl je otkazan zbog pojave koronavirusa na Adria Touru kada se uz Đokovića i njegovu suprugu Jelenu zarazilo još nekoliko poznatih igrača i trenera.
 
“Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim nastupati i igrati i nadam se da ćemo prigodu koja bi se eventualno ukazala zbog otkazivanja serije turnira iskoristiti za jedan takav ekshibicijski turnir. Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo, Nole ima veliku želju i siguran sam da bi to bio spektakularni događaj”, poručio je Džumhur i dodao kako bi za njega osobno bila ogromna stvar da u rodnome gradu ugosti najboljega tenisera svijeta i jednoga od najboljih sportaša na planeti.

novak

Potvrdio je kako je već predložio Đokoviću da se taj meč odigra na terenima centra Koševo za koje je posebno emotivno vezan, jer je tu zapravo i započeo tenisku karijeru.

U zadnjih nekoliko godina najbolji bosanskohercegovački teniser živi i trenira u Beogradu gdje, kada god se ukaže prigoda, trenira i s Novakom Đokovićem.

novakdjokovic

Učitaj još novosti