08. 07. 2020 - 22:19
City otpuhao Newcastle u možebitnom labuđem pjevu Davida...
907
Shares
City otpuhao Newcastle u možebitnom labuđem pjevu Davida Silve, drugi uzastopni poraz Vukova

PREMIERSHIP

City otpuhao Newcastle u možebitnom labuđem pjevu Davida Silve, drugi uzastopni poraz Vukova

08. 07. 2020 - 22:19
0
Shares

U sklopu 34. kola Premiershipa u zadnje vrijeme nemilosrdni Manchester City svladao je Newcastle s 5:0, a Sheffield United je stigao nadomak sna o plasmanu u europska natjecanja jer je golom Johna Egana u četvrtoj minuti sudačke nadoknade srušio izravnog konkurenta Wolveerhampton.

Ali, krenimo redom.

Momčad Pepa Guardiole, koja nakon restarta igra odlilčno, povela je već u desetoj minuti. Veteran David Silva dobio je loptu u prostor na lijevoj strani malo unutar kaznenog prostora, poslao jako upotrebljivu loptu po travi u sredinu, a kao takvu ju je potvrdio brazlski napadač Gabriel Jesus, koji se lijepo izvukao i maherski plasirao u daljnji kut Martina Dubravke za 1:0.

Nije se dugo čekalo za 2:0. Pritiskom je oduzeo loptu Newcastleu David Silva, dodao u prostor Fodenu, a on po uzoru na akciju kod prvog gola, u sličnoj zoni upošljava De Bruynea. Belgijanac daje lukavu povratnu loptu u srce kaznenog prostora gdje dodavanje dočekuje Riyad Magrez i rutinski s desetak metara šalje još jednom loptu u desni kut Slovaka na golu Newcastlea za povećanje vodstva u 21. minuti.

City je nastavio dominirati i u drugom poluvremenu. Proigravanje s desna, Mahrez – David Silva – Zinčenko – Jesus, nakon čega slijedi dupli pas Brazilca s Fodenom te on ulazi u samo srce šesnaesterca. Kako su u strahu velike oči, Matt Ritchie u želji da očisti opasnost zabija loptu u vlastitu mrežu i postavlja 3:0 u 58. minuti.

Nedugo potom, u 66. novi gol. Ali kakav – David Silva iz slobodnog udarca s otprilike 21 metra točno po sredini gađa visoko i neobranjivo u dalji kut, kada je iskoristio, istini za volju, očajno postavljanje kako samog Dubravke, tako i živog zida.

Konačnih 5:0 stiglo je u drugoj minuti sudačke nadoknade. David Silva je opet oduzeo loptu, ovaj puta u još izglednijoj situaciji u kojoj ga je samo jedno jednostavno dodavanje dijelilo od toga da se Raheem Sterling, koji je ušao u 62. minuti umjesto Jesusa, nađe u stopostotnoj prilici. Tako je i bilo, a brzonogi engleski reprezentativac olako šalje loptu u malu mrežicu.

City je sad na 69 bodova, okruglo 20 iza Liverpoola i s utakmicom više, dok trećeplasirani Chelsea ima 60. Newcastle je na 13. mjestu s 43 i daleko od zone ispadanja.

Sheffield United je pobjedom nad Wolvesima stigao na bod zaostatka, a četiri im bježi Manchester United s utakmicom manje. Do kraja su ostala četiri kola.

Učitaj još novosti