07. 07. 2020 - 23:52
Rebić zaključio monstruozni preokret Milana protiv Juventusa:...
907
Shares
Rebić zaključio monstruozni preokret Milana protiv Juventusa: Čudesni šou Rossonera u samo 18 minuta

SERIE A

Rebić zaključio monstruozni preokret Milana protiv Juventusa: Čudesni šou Rossonera u samo 18 minuta

07. 07. 2020 - 23:52
0
Shares

Milan je pobijedio Juventus 4:2 u fantastičnom derbiju 31. kola Serie A na San Siru, uvodnih 45 minuta mreže su mirovale, ali u drugom dijelu krenulo je kreševo. Stara dama imala je dva gola prednosti, ali sjajni hrvatski reprezentativac Ante Rebić režirao je spektakularan preokret i zatim sam zabio svoj deseti u prvenstvu ove sezone.

Ludnicu u nastavku je započeo Adrien Rabiot u 47. minuti fantastičnim golom u rašlje, francuski internacionalac oslobodio se svog čuvara i pospremio loptu u sam kut gola, golman domaćih Gigio Donnarumma nije mogao učiniti baš ništa kako bi spriječio taj projektil u svojoj namjeri i gosti su poveli.

Samo šest minuta kasnije Juve je udvostručio prednost, Cristiano Ronaldo ubacio se sjajno na dugo dodavanje Juana Cuadrada i pogodio 25. put ove sezone u talijanskom prvenstvu. Portugalski superstar uspio je zabiti 25 golova u prvenstvu deseti put od 2008. godine te se time izjednačio sa svojim vječnim rivalom Leom Messijem, koji je jedini dosad imao takvu statistiku.

Milanovi navijači bili su očajni pred TV prijamnicima, ali tad im se ponovo ukazao sveti Ante Rebić. Hrvatski reprezentativac svoj šou, i preokret Rossonera započeo je u 62. minuti izborivši najstrožu kaznu, koju je Zlatan Ibrahimović pretvorio u 1:2.

U 66. minuti Milan je ponovo pronašao put do mreže grogirane Stare dame, Zlatan je ovaj put bio asistent, a realizator je bio Franck Kessie za 2:2. Čudesni Ibra sudjelovao je u osam golova u devet utakmica od prve minute ove sezone, ima pet golova i tri asistencije.

Domaća klupa nije pošteno ni proslavila povratak u utakmicu, a već su bili jedan gol u prednosti. Ponovo je svoje prste u tome imao hrvatski napadač ostavivši loptu za Rafaelua Leaa, koji je nakon sjajnog solo prodora zabio za 3:2.

No, ne bi to bilo to bez Rebinog gola, a da se to ne dogodi pobrinuo se stavivši točku na i svog remek djela u 79. minuti golčinom za 4:2. Obrana Juvea jeftino je prodala loptu, Bonaventura je poslužio hrvatskog napadača za njegov deseti ove sezone u Serie A.

Milan je prvi put od 1989. godine zabio četiri komada Juveu i barem malo ga zaustavio u pohodu na novi naslov prvaka...

Učitaj još novosti