07. 07. 2020 - 23:36
Arteti prekipjelo: Otpisao mladu zvijezdu i odredio cijenu za...
907
Shares
Arteti prekipjelo: Otpisao mladu zvijezdu i odredio cijenu za koju može otići

PREMIERSHIP

Arteti prekipjelo: Otpisao mladu zvijezdu i odredio cijenu za koju može otići

07. 07. 2020 - 23:36
0
Shares

Trener Arsenala, Mikel Arteta, imao je određenih sitnih problema s uspostavljanjem kontrole nad svlačionicom u posljednjih nekoliko sedmica. Međutim, 23-godišnji Ainsley Maintland-Niles i njegov vršnjak Dani Ceballos brzo su se pribrali, doveli su se u red i velikim zalaganjem na treningu izborili za povratak u momčad, a obojica su i zaigrala u pobjedi nad Wolverhamptonom (2:0).

Međutim, jedna mlada zvijezda u svlačionici Gunnersa očito je odlučili ići do kraja u inat svom treneru te za njega više neće biti mjesta u momčadi londonskog velikana.

Središnji vezni Matteo Guendouzi odstranjen je iz prve momčadi još prije dva tjedna nakon poraza od Brightona, a razlog je neotesano ponašanje prema Nealu Maupayu, suparničkom igraču, koji je usput budi rečeno, zabio za pobjedu Brightona u toj utakmici.

Arteta je 21-godišnjeg Guendozija disciplinski kaznio odstranjivanjem iz momčadi, a niti nakon dva tjedna on se nije vratio u sastav te trenira odvojeno.

„Želim igrače koji poštuju vrijednosti koje želimo implementirati i koji su sto posto predani našoj kulturi i koji su odgovorni za svoje postupke svaki dan“, izjavio je španjolski strateg ranije prošlog tjedna na pitanje o Guendouzijevom odstranjivanju iz momčadi.

Međutim, čini se kako je veza između trenera i igračau potpunosti pukla te engleski mediji pišu kako je klub stavio igrača na transfer listu, a francuski L'Equipe dodaje kako je to učinjeno na igračevo inzistiranje, iako je i sam Arteta gotovo sigurno bio sretan ovakvim raspletom.

Guendouzi više nema što tražiti na Emiratesu, Topnici će ga ovog ljeta sigurno prodati, a iako je njegova vrijednost bila 50 miliona eura, zbog utjecaja pandemije koronavirusa na cjelokupno tržište, engleski gigant spreman je pustiti kovrčavog mladića za deset miliona eura manje od tog iznosa.

Interes su do sada pokazali velikani iz Serie A i Primere, ali zasad još nema ozbiljnih ponuda.

Učitaj još novosti