07. 07. 2020 - 22:11
Lampardova kombinacija mladosti i iskustva stigla nadomak LP,...
907
Shares
Lampardova kombinacija mladosti i iskustva stigla nadomak LP, Welbeck pogodio nakon skoro 2 godina za bitan trijumf Stršljenova

PREMIERSHIP

Lampardova kombinacija mladosti i iskustva stigla nadomak LP, Welbeck pogodio nakon skoro 2 godina za bitan trijumf Stršljenova

07. 07. 2020 - 22:11
0
Shares

Nogometaši Chelseaja stigli su do nove pobjede u 34. kolu Premiershipa. Na gostovanju kod Crystal Palacea njihov spoj mladosti i iskustva uzeo je sva tri boda, konačan rezultat bio je 3:2, a ovom pobjedom došli su nadomak plasmanu u Ligu prvaka iduće sezone.

Već u šestoj minuti Willian je probio po desnoj strani i pravovremeno servirao loptu na peterac Olivieru Giroudu koji nijeimao težak posao i zabija za 1:0.

Nakon manje od pola sata igre 'Bluesi' su već imali dva gola prednosti, ponovno je brazilski krilni napadač bio asistent, a ovog puta je Christian Pulisic zabio za 0:2. Mnogi navijači londonskog velikana vjerojatno žale za činjenicom što 31-godišnji Willian nije produžio ugovor te će on po svršetku sezone napustiti Stamford Bridge.

Međutim, nije se Palace predavao, a najljepši potez na utakmici vidjeli smo u 34. minuti kada je Wilfried Zaha 'probušio' Kepu s gotovo 30 metara udaljenosti za smanjenje zaostatka domaćiha na 1:2.

U drugom dijelu smo vidjeli još dva gola, prvo je u 71. minuti Tammy Abraham na asistenciju Loftus-Cheeka poentirao za, činilo se, rješenje pitanja pobjednika. Međutim, samo minutu kasnije Christian Benteke zabija nakon 16 mjeseci na svom stadionu za 2:3, a treba spomenuti kako je Palace imao dvije čiste šanse za bod u posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade, ali stativa i Kurt Zouma su uspjeli sačuvati sva tri boda za Chelsea.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije igrao za pobjedničku momčad zbog ozljede Ahilove pete, a u udarnom sastavu gostiju startao je mladi Billy Gilmour.

Dodajmo da je u istom terminu Watford pobijedio Norwich u okršaju fenjeraša, a sva tri boda 'Stršljenovima' donio je Danny Welbeck, koji je poentirao za preokret, a to mu je bio prvi gol u Premiershipu nakon gotovo dvije godine i dvije teške ozljede. Posljednji put je zabio West Hamu u avgustu 2018. godine u dresu Arsenala.

Štos e tablice tiče, momci Franka Lamparda sada imaju 60 bodova, odnosno dva više uz utakmicu više od Leicestera, dok petoplasirani Manchester United ima pet bodova manje i utakmicu manje od londonskog giganta.

Učitaj još novosti