04. 07. 2020 - 13:21
Bayern platio Sanea 50 miliona eura pa poručio da nema novaca...
907
Shares
Bayern platio Sanea 50 miliona  eura pa poručio da nema novaca da zadrži Perišića

Bayern platio Sanea 50 miliona eura pa poručio da nema novaca da zadrži Perišića

04. 07. 2020 - 13:21
0
Shares

Ivan Perišić prošlog je ljeta u Bayern iz Intera došao na posudbu do kraja sezone. Njemački prvak Perišića ima pravo otkupiti do isteka pozajmice.

Bayern je prošloga kolovoza platio Interu pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu Perišića uz mogućnost otkupa za daljnjih 20 milijuna. Antonio Conte, koji je prošlog ljeta preuzeo Inter, ne igra s krilima, nego s napadački nastrojenim bekovima, i nakon što od Perišića nije uspio napraviti "svog Eto'oa", otpisao ga je. 

screenshot-47

Hrvatski reprezentativac privremeno utočište našao je u Bayernu, gdje ove sezone igra jako dobro. U 30 nastupa postigao je šest golova i još devet ih namjestio. Perišićeve brojke vjerojatno bi bile bolje da zbog ozljede gležnja nije propustio desetak utakmica. 

La Gazzetta dello Sport je prije mjesec dana pisala da ga Bayern želi otkupiti od Intera, ali ne za dogovorenih 20 milijuna, nego traži popust. Argumenti za taj zahtjev su to što je Perišić napunio 31 godinu, a u svom klubu je suvišan pa Inter za njega ne može tražiti onoliko koliko ga je platio prije pet godina, kada je došao iz Wolfsburga u naponu snage.

Isti izvor navodi da je Inter odbio sniziti Perišićevu cijenu za Bayern te da su Marotta i Ausilio, glavni operativci Nerazzurra, obavijestili Nijemce da više nemaju pravo prvokupa, nego da je Perišić na tržištu. To znači da Inter za njega čeka ponude i ostalih zainteresiranih klubova.

screenshot-48

Bayern ga je htio otkupiti, Perišić se odrekao pola plaće da ostane, ali jučer se sve promijenilo

Bayern je prema ugovoru o posudbi trebao do 15. svibnja javiti Interu hoće li iskoristiti klauzulu o otkupu ugovora Ivana Perišića, ali s obzirom na to da je pandemija koronavirusa prekinula sezonu, Perišićev ostanak u Bayernu produljen je do kraja sezone. Perišić se pri tome odrekao pola plaće kako bi igrao finale njemačkog kupa i preostale utakmice Lige prvaka, koja se vraća u kolovozu.

Međutim, jučer je došlo do velike promjene na gore za Perišićev plan i želju da trajno ostane u Bayernu. Najbolji njemački klub od Manchester Cityja je za 49 milijuna eura odštete kupio Leroya Sanea, koji igra na istoj poziciji kao i Perišić, ali je sedam godina mlađi.

To je jasna poruka Perišiću, koju je u intervjuu za Sport1 podebljao Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, a koji je ovako odgovorio na pitanje hoće li otkupiti Perišića: "To još nismo odlučili. Međutim, još jednom bih želio naglasiti da se Bayern nalazi pred velikim ekonomskim izazovima."

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti