03. 07. 2020 - 08:11
Da li je Džeko "izgubio mjesto" u prvoj postavi? Sinoć na...
907
Shares
Da li je Džeko

Fonseca je odlučio da sinoć Džeku izostavi iz prve postave, te je naš igrač utrčao na teren u 72. minuti

Da li je Džeko "izgubio mjesto" u prvoj postavi? Sinoć na utakmici Džeko utrčao na teren u 72. minuti

03. 07. 2020 - 08:11
0
Shares

Ono što je bilo poprilično iznenađenje jeste da trener Fonseca sinoć u startnu postavu nije uvrstio Edina Džeku, već je mjesto u špicu napada zauzeo Nikola Kalinić.

Ušao je Džeko u igru u 72. minuti, ali nije uspio uraditi ništa. Inače, Roma je još od 29. minute igrala sa igračem manje jer je crveni karton zaradio Diego Perotti.

Nakon utakmice i italijanske novinare je zanimalo zašto Džeke nije bilo u startnoj postavi. Paulo Fonseca je "otkrio" da je iskusnom bh. napadaču bio potreban odmor nakon dvije vezane utakmice, a mislilo se i na predstojući meč sa Napolijem.

SRETAN ROĐENDAN DIJAMANTE: Edin Džeko danas slavi 31. Rođendan ...

Također, Fonseca je istakao da Kalinić posebno dobro igrao u zadnjem meču prije prekida sezone protiv Cagliarija (dva gola i asistencija), što je bio jedan od razloga da se Hrvatu ponovo da šansa u starnoj postavi.

"Džeko je bio umoran, igrao je zadnje dvije utakmice. Uticaj prve utakmice je bio jako važan... Moram priznati da je Kalinić igrao dobro prije izlaska iz igre, kao i u utakmici sa Cagliarijem", izjavio je Fonseca, pa dodao:

"Također sam mislio o utakmici sa Napolijem, ona je jako važna za nas... Džeko i Kalinić su različiti igrači. Danas je Edin bio dobar nakon ulaska u igru, ali vjerujem i Kaliniću".

Roma će snage s Napolijem odmjeriti već u nedjelju, na stadionu San Paulo.

Inače, Roma je trenutno pet sa 48 osvojenih bodova, dok je Napoli na poziciji ispod (kvalifikacije za LE) sa tri boda manje.

(Sport.ba/Sportsport.ba)

Učitaj još novosti