02. 07. 2020 - 23:41
Potop Liverpoola na Etihadu, Manchester City ih torpedirao već...
907
Shares
Potop Liverpoola na Etihadu, Manchester City ih torpedirao već do poluvremena

PREMIERSHIP

Potop Liverpoola na Etihadu, Manchester City ih torpedirao već do poluvremena

02. 07. 2020 - 23:41
0
Shares

Liverpool je nedavno postao prvakom nakon 30 godina, odnosno matematički ga osigurao. No gorku je pilulu popio Jürgen Klopp večerašnjim porazom, Manchester City je slavio s visokih 4:0 u sklopu 32. kola Premiere lige.

Prvi je Liverpool zaprijetio, i to opasno, pošto je Mo Salah pogodio stativu. No ubrzo je City poveo, i od tada je sve išlo na mlin momčadi u svijetlo-plavim dresovima.

Reheem Sterling odlično je primio loptu u kaznenom prostoru s Gomezom na leđima. Dobro je održao ravnotežu, okrenu čuvara a u naguravanju biva srušen i to je očigledan jedanaesterac. Njega je u 1:0 u 25. minuti pretvorio Kevin de Bruyne rutinskom realizacijom u donji desni Alissonov kut.

Poprilično brzo smo vidjeli povećanje vodstva. Phil Foden je upošljen u polukontri, on šalje na lijevu stranu kaznenog prostora do Sterlinga koji prima odlično loptu tako da izbacuje obranu iz ravnoteže, a trenutak poslije rutinski zabija po travi taman između svih nogu koje su bile tamo da taj udarac blokiraju. To je bilo 2:0 u 35. minuti.

Nakon novih deset minuta treći gol domaćina. Phil Foden je odigrao odličan dupli pas s De Bruyneom i našao se sâm pred Alissonom, a tu je stopostotnu priliku iskoristio tako da je plasirao loptu pod prečku Brazilčevih vrata. 45. minuta i 3:0, katastrofa za Liverpool u tom trenutku na odlasku na poluvrijeme.

4:0 je stiglo u 66. minuti opet iz jedne polukontre. De Bruyne je dobio loptu, vidio desno Sterlinga u naletu prema kaznenom prostoru, vara lažnjakom Robertsona i puca prema golu. Međutim, Alex Oxlade-Chamberlain uklizava i šalje loptu u gol. Na posljetku se ispostavilo da lopta ni ne bi išla u gol, tako da je u pitanju očigledan autogol.

U 95. je minuti je i Mahrez zabio gol, no on je poništen jer se VAR-om prethodno utvrdilo da je ranije u akciji bilo igranja rukom.

Sve u svemu, istina jest da Liverpool nema baš nikakvog rezultatskog imperativa trenutno, naslov je osvojen a Liga prvaka se ne igra. S druge strane, City je imao ogroman motiv, kao prvo radi činjenice što je u prvenstvu pregažen od strane Liverpoola u utrci za naslov, a također i jer ih sljeduje nastavak natjecanja u Ligi prvaka u kojem su također veoma motivirani jer je to jedina mrlja u dosadašnjem četverogodišnjem mandatu Pepa Guardiole na klupi ovog kluba.

No sigurno je da će Klopp imati što za reći igračima.

Učitaj još novosti