01. 07. 2020 - 18:02
Savjeti kako se izboriti sa viškom kilograma
907
Shares
Savjeti kako se izboriti sa viškom kilograma

Dovoljno je za početak svaki dan praviti male korake, gubitak kilograma ne mora uvijek biti tako komplikovan kako izgleda

Savjeti kako se izboriti sa viškom kilograma

01. 07. 2020 - 18:02
0
Shares

Važno je da svaki dan poduzimate korake koji vam mogu biti korisni u gubitku kilograma. To ne mora značiti da morate potpuno promijeniti ishranu ili početi s rigoroznim treninzima kako biste brzo vidjeli rezultate. Mali ali dosljedni koraci su najčešće oni koji donose dugoročne rezultate, a Body. ba vam u nastavku donosi korake koje trebate poduzeti:

Uvijek sa sobom nosite bocu vode - Ako ne pijete dovoljno vode, vaše tijelo može pomiješati glad sa žeđi. Zbog toga unos vode može imati ogroman utjecaj na to koliko jedete tokom dana. Ako tokom dana ne pijete puno vode, postoji nekoliko metoda koje vam mogu biti korisne. Prije svega, pobrinite se da sa sobom uvijek nosite bocu vode kako biste imali fizički podsjetnik da se napijete.

Trenerica otkrila koja su četiri koraka najvažnija za gubitak ...
(Žena.hr)

Jedite više masti - Masti su obično na lošem glasu, ali važno je razlikovati dobre i loše masti. Ako želite smršaviti, trebali biste dodati zdrave biljne masti u ishranu. Ove masti, poznate kao polinezasićene i mononezasićene, možete pronaći u avokadu, maslinama, orasima i masnim ribama poput lososa.
Obratite pažnju na teksturu hrane - Sladoled je jedna od najlakših namirnica za prejedanje zbog svoje meke strukture. Jedan od razloga zašto ljudi pretjeruju u konzumiranju sladoleda ili pire krompira je to što je tekstura takva da je vrlo jednostavno jesti kašiku za kašikom. To ne znači da ne možete uživati u ovim namirnicama, ali morate pripaziti dok ih jedete.

Spavajte više - Ako se ne naspavate dovoljno, možete osjećati veću želju za nezdravom, brzom hranom. Nedovoljan i nekvalitetan san podiže razinu stresa, utječe na imunitet, pamćenje, te povećava rizik od depresije. Kada razina hormona kortizola raste, povećava se i žudnja za brzom i nezdravom hranom. Pobrinite se da spavate između 7 i 9 sati svaku noć.

Uživajte u izlascima koji ne uključuju jedenje - Izlazak ne mora uvijek biti večera u restoranu ili odlazak u kino gdje se možete prejedati kokicama. Predložite vašim prijateljima da obiđete lokalni park, odete u vožnju biciklom, muzej, zoološki vrt i slično. Neke od ovih aktivnosti vam mogu pomoći da sagorite kalorije, te izgubite dodatne kilograme.

Perikoneova dijeta: Uz gubitak kilograma doživite drugu mladost ...
(Haber.ba)

Jedite doručak - Doručak se s razlogom smatra najvažnijim obrokom dana. Doručak pokreće vaš metabolizam, te vam pomaže da se fokusirate. Osim toga, dokazano je da doručak smanjuje rizik od debljanja. Pobrinite se da ujutro pojedete obrok bogat proteinima koji će vas zasititi i dati vam energiju za ostatak dana.

Pazite koliko ulja koristite tokom kuhanja - Maslinovo ulje je izuzetno zdravo, ali je važno da ne pretjerujete s njim. Možete dodati stotine kalorija u vaše obroke samo ako koristite previše ulja. Određena ulja mogu biti odličan izvor zdravih masti, ali se pobrinite da ih ne konzumiate previše.

Jedite puno povrća - Povrće poput tikvica i karfiola je lako uključiti u ishranu. Punjenje većine vašeg tanjira povrćem može vas zasititi i pomoći da na jednostavan način smanjite unos kalorija.

(Sport.ba/Body.ba)

Učitaj još novosti