01. 07. 2020 - 17:17
NEĆEMO BRANITI TITULU, NEGO ĆEMO NAPASTI NOVU - Navijači...
907
Shares
NEĆEMO BRANITI TITULU, NEGO ĆEMO NAPASTI NOVU - Navijači Liverpool-a ne mogu sakriti oduševljenje

Jurgen Klopp menadžer Liverpool-a kazao je kako on i njegovi igrači slijedeće sezone neće braniti titulu prvaka Engleske, nego će ići ka novoj

NEĆEMO BRANITI TITULU, NEGO ĆEMO NAPASTI NOVU - Navijači Liverpool-a ne mogu sakriti oduševljenje

01. 07. 2020 - 17:17
0
Shares

Klopp je istakao da naredne sezone očekuje još snažniju konkurenciju i da se njegovi igrači ne smiju zadovoljiti i opustiti nakon što su poslije 30 godina osvojili naslov prvaka.

"Nećemo braniti titulu naredne sezone nego ćemo napasti novu. Naučio sam da kada misliš kada si dohvatio vrhunac samo ideš prema dole, Manchester City će sigurno biti snažniji sljedeće sezone, Manchester United također, kao i Chelsea...", rekao je Klopp.

KLOPP POBIJESNIO: “Postoje četiri kluba koji rade sve što požele ...
(Pozitivno.ba)

Nakon toga, on je rekao da je lijep gest Guardiole i njegovog tima da naprave "počasni špalir" Liverpoolu uoči naredne utakmice ova dva tima.

"Mislim da nikada nisam imao takvo iskustvo. To je dio engleske tradicije i ja je prihvatam. Ipak, moram reći da mi na Etihad ne idemo slaviti, nego igrati nogomet, no svakako da je riječ o lijepom gestu", istakao je trener Liverpoola te se na kraju osvrnuo na navijače:

Jurgen Klopp Photos Photos: Liverpool v Brighton & Hove Albion ...
(Pinterest)

"Ovo je teško vrijeme za sve ljude, zaista mogu da razumijem emocije nakon 30 godina čekanja, ali ne radi se samo o tome. Većina naših navijača je uradila ono što je trebalo uraditi - proslavili su titulu kod kuće, a slike koje smo vidjeti nisu ono što smo željeli vidjeti. I to kažem prvi put u životu jer obično takve slike volim vidjeti, ali sada jednostavno nije vrijeme za to", dodao je Klopp.

Derbi između Manchester Cityja i Liverpoola igra se u četvrtak s početkom u 21:15 sati.

(Sport.ba/Klix.ba)

Učitaj još novosti