01. 07. 2020 - 17:09
POTVRĐENO: Smalling i Alexis ostaju u Italiji, a evo i do kada
907
Shares
POTVRĐENO: Smalling i Alexis ostaju u Italiji, a evo i do kada

Manchester United je danas potvrdio kako njegovi igrači Chris Smalling i Alexis Sanchez ostaju u Italiji još neko vrijeme.

POTVRĐENO: Smalling i Alexis ostaju u Italiji, a evo i do kada

01. 07. 2020 - 17:09
0
Shares

Podsjetimo, njima je jučer trebala isteči posudba u Romu odnosno Interu, ali zbog specifične situacije prouzrokovane Covid19 virusom, sezona u Italiji igrat će se još nešto više od mjesec dana, pa su njih dvojica potpisala produžetke posudba.

To znači da će ostati u Italiji još neko vrijeme, ali United je objavio kako će to biti samo do kraja Serije A. To znači da Roma i Inter neće moči računati na ove igrače u utakmicama Evropa lige koje su na rasporedu u augustu.

We didn't want to be clowns at City's party - Smalling · The42
(The42)

Obzirom da je ova situacija vrlo komplikovana, treba razjasniti da je još uvijek moguće da rimski i milanski klubovi otkupe ugovore Smallinga i Alexisa i da oni u njihovim redovima ostanu i nakon ove sezone.

"Smalling će ostati na Olimpicu do kraja Serije A čiji kraj se predviđa najdalje za početak augusta zbog pandemije Covid19. Alexisov ugovor u Interu je također produžen do prve sedmice narednog mjeseca", navodi se na zvaničnoj stranici Uniteda.

Scooper - Sport News: Sanchez gets visa to join Manchester ...
(Scooper)

Dakle, za sada je zagarantovano da ćemo ovaj dvojac u Italiji gledati barem u narednih 10 utakmica koliko je ostalo do kraja Serije A.

Za Smallinga se zna da će ga Roma pokušati otkupiti, dok je sudbina Alexisa još uvijek nepoznanica.

(Sport.ba/ Sportsport.ba)

Učitaj još novosti