30. 06. 2020 - 15:10
JE LI KALIBAR ZA TOPNIKE? Arsenal na korak od potpisa...
907
Shares
JE LI KALIBAR ZA TOPNIKE? Arsenal na korak od potpisa makedonskog reprezentativca iz 12. momčadi La Lige

ENIS BARDHI

JE LI KALIBAR ZA TOPNIKE? Arsenal na korak od potpisa makedonskog reprezentativca iz 12. momčadi La Lige

30. 06. 2020 - 15:10
0
Shares

Kako prenosi španska radio stanica Onda Cero, Arsenal bi uskoro mogao dobiti novo, poprilično neočekivano, pojačanje.

Iako mnogi navijači londonskog velikana očekuju ovog ljeta jedno veliko ime, poput Thomasa Parteya koji se spominje posljednjih sedmica, činjenica je kako klub s Emiratesa prvo treba prodati nekog iz aktuelnog kadra kako bi skupili novce za 'kapitalca'.

Do tad, Topnici su primorani gledati nešto jeftinije igrače, iz manjih klubova, koje bi mogli angažirati bez problema. Jedan takav uskoro bi mogao stići iz Levantea, 12.-plasirane momčadi španske La Lige.

Prema informacijama Onda Cerom, engleski gigant je poslao službenu ponudu za Enisa Bardhija, 24-godišnjeg reprezentativca Sjeverne Makedonije. Riječ je o polivalentnom veznjaku koji pokriva pozicije u centralnom dijelu veznog reda, dok u Levanteu igra na lijevoj strani.

Iako su interes za njegovim uslugama iskazali i Fiorentina i zasad neimenovani bundesligaš, Arsenal je najozbiljniji i najkonkretniji. Jedini su poslali ponudu za Bardhija, iako spomenuti izvor ne navodi o kojem iznosu je riječ.

Prema Transfermarktu, Bardhi vrijedi 12 miliona eura, a u Levanteu je ove sezone u 26 nastupa upisao četiri gola i tri asistencije. Na Pirenejski poluotok stigao je prije tri godine iz mađarskog Ujpesta, a početkom jula napunit će 25 godina.

Za makedonsku reprezentaciju upisao je 27 nastupa i pet golova.

Učitaj još novosti