28. 06. 2020 - 22:09
Atalanta kapitalizirala poraz Rome i ide u Ligu prvaka, Napoli...
907
Shares
Atalanta kapitalizirala poraz Rome i ide u Ligu prvaka, Napoli nastavio s odličnim izdanjima

SERIE A

Atalanta kapitalizirala poraz Rome i ide u Ligu prvaka, Napoli nastavio s odličnim izdanjima

28. 06. 2020 - 22:09
0
Shares

Atalanta je slavila u Udinama s 3:2 i samo čudo je može udaljiti od Lige prvaka, pogotovo nakon današnjeg poraza Rome.

U devetoj minuti već je viđeno vodstvo gostiju. Malinovsky je dao do Papua Gomeza, a argentinski majstor daje fantastičnu visoku loptu za Duvana Zapatu u šesnaesterac, a Kolumbijac se prvim dodirom prelijepo oslobađa čuvara i iz blizine matira Mussoa za 0:1.

U 31. minuti izjednačenje. Gosti su u fazi napada izgubili loptu, a Udinese počevši od lijeve strane odbrane razvili odličnu kontru kojom je Kevin Lasagna izbačen u stopostotnu priliku pred Gollinijem, koju napadač ne propušta za 1:1.

U 71. minuti još jedan predivan nogometni trenutak. Slobodan udarac s neka 22 metra blago ulijevo imala je Atalanta, a udarac je izveo Luis Muriel. Udarac je bio toliko precizan rasparavši samu paučinu, da je Musso na golu domaćina ostao ukopan.

Svoju odličnu igru drugi Kolimbijac u redovima Atalante okrunio je u 79. minuti. Dugom je loptom na lijevoj strani naoada opet loptu dobio Gomez, dugo mučio svog čuvara, da bi se lopte riješio tako da udijeli jednostavnu ''rolicu'' na otprilike 25 metara. Dočekao ju je ponovno Muriel, odapeo, te još jednom ostavio ravno nula šansi golmanu domaćina.

U 87. minuti Udinese je zabio za ''uljepšavanje'' rezultata. Na lijevom je krilu loptu primio Nizozemac Zeegelaar, oštro i bez previše kompliciranja odlično ubacio u sredinu, a tamo glavom loptu svojim drugim golom zakucao Lasagna za konačnih 2:3.

Atalanta je ovom pobjedom otišla na čak devet bodova prednosti na četvrtom mjestu ispred Rome koja je poražena u Milanu. Štaviše, od Intera je dijeli samo jedan, ali uz utakmicu manje.

Udinese stoji na 15. mjestu, između Torina i Genoe.

Napoli je nastavio s odličnim igrama i s 3:1 dobio je SPAL. Napolitanci su trenutno 6., na posljednjoj poziciji koja vodi u Evropsku ligu. Bologna je slavila u Genoi protiv Sampdorije 2:1 i tako domaće ostavila u grčevitoj borbi za opstanak dok su Sassuolo i Verona odigrali 3:3.

 

Učitaj još novosti