25. 06. 2020 - 22:46
Osvajač Lige prvaka s Barcom otprije pet godina otišao u...
907
Shares
Osvajač Lige prvaka s Barcom otprije pet godina otišao u prisilnu penziju: Teško je se ovako oprostiti...

MATHIEU OTIŠAO U PENZIJU

Osvajač Lige prvaka s Barcom otprije pet godina otišao u prisilnu penziju: Teško je se ovako oprostiti...

25. 06. 2020 - 22:46
0
Shares

Nekadašnji stoper Barcelone, Jeremy Mathieu, objavio je kako odlazi u igračku penziju.

Dosadašnji defanzivac lisabonskog Sportinga odlučio je okončati karijeru s 36 godina na leđima zbog ozbiljne ozljede lijevog koljena koju je zaradio u srijedu na treningu. Francuz je svakako planirao objesiti kopačke o klin, ali nakon završetka sezone, međutim povreda je ubrzala tu odluku.

Dijete Sochauxa igralo je u domovini još za Toulouse odakle je bez odštete otišao u Valenciju. Tamo se pokazao kao jedna od najboljih akvizicija u povijesti Šišmiša jer su dobili pouzdanog stopera potpuno besplatno, koji se na Mestalli zadržao pet godina.

Potom je 2014. godine u pomalo iznenađujućem transferu za 20 miliona eura potpisao za veliku Barcelonu, a s Kataloncima je u premijernoj sezoni osvojio trostruku krunu  - prvenstvo, kup i Ligu prvaka. Proveo je još dvije godine na Camp Nou, uzeo još dva Copa del Reya i jednu La Ligu da bi na ljeto 2017. godine prešao u Portugal.

„Teško je ovako se oprostiti, htio sam odigrati posljednju utakmicu na domaćem travnjaku. Ali, život ide dalje. Bilo je zadovoljstvo nositi ovaj dres i užitak igrati s ovim suigračima“, izjavio je Mathieu.

Učitaj još novosti