25. 06. 2020 - 21:30
Prva gostujuća pobjeda Topnika u 2020., golman domaćih pravi...
907
Shares
Prva gostujuća pobjeda Topnika u 2020., golman domaćih pravi tragičar

PREMIERSHIP

Prva gostujuća pobjeda Topnika u 2020., golman domaćih pravi tragičar

25. 06. 2020 - 21:30
0
Shares

Nogometaši Arsenala iz trećeg su pokušaja uspjeli doći do bodova nakon povratka s pauze uzrokovane pandemijom. Nakon poraza od Manchester Citya i Brightona, Topnici su na gostovanju kod Southamptona upisali sva tri boda pobijedivši domaćina rezultatom 2:0.

Ipak, oba gola plod su velikih grešaka golmana domaćih, Alexa McCarthya.

Prvo je u 20. minuti čuvar mreže Svetaca neobjašnjivo dodao loptu u noge mladom napadaču londonskog kluba, Eddieju Nketiahu, a ovaj objeručke prihvaća pruženi poklon i zabija u praznu mrežu za vodstvo 0:1.

U nastavku su se domaćini razbudili, trudili su se doći do gola i bili su ravnopravan suparnik momčadi Mikela Artete, ali do gola nisu mogli. Štoviše, četiri minute prije kraja primili su još jedan, a taj isto ide na dušu 30-godišnjeg golmana, iako u nešto manjoj mjeri.

Alexander Lacazette je prvo pucao iz slobodnjaka, a potom opalio iz odbijanca, a golman McCarthy nespretno odbija njegov udarac ravno u noge Joeu Willocku koji postavlja konačnih 0:2. Minutu prije toga Southampton je ostao i s igračem manje jer je Stephens dobio izravan crveni karton.

Burnley je u isto vrijeme slavio protiv Watforda minimalnim rezultatom, a jedini strijelac u 73. minuti bio je Rodriguez.

Učitaj još novosti