24. 06. 2020 - 23:28
Liverpool pregazio Crystal Palace, još samo dva boda do...
907
Shares
Liverpool pregazio Crystal Palace, još samo dva boda do historijskog naslova

PREMIERSHIP

Liverpool pregazio Crystal Palace, još samo dva boda do historijskog naslova

24. 06. 2020 - 23:28
0
Shares

Liverpool je u utakmici 31. kola Premiershipa svladao Crystal Palace s uvjerljivih 4:0 na svom Anfield Roadu.

U 15. minuti nevolja za gosta koji je ionako bio svjestan toga da dolazi na ‘’streljanu’’. Radi ozljede igru je morao napustiti njihov najbolji i najskuplji igrač Wilfried Zaha.

Vjerojatni budući prvak Engleske poveo je u 23. minuti. Izboren je slobodni udarac s neka 24 metra iz pozicije lagano udesno. Situacija koja je povoljnija za dobrog pucača lijevom nogom, npr. ovakvog kakav je nekad bio Fabio Aurelio u dresu Redsa, no ovom je prilikom Trent Alexander-Arnold pokazao zašto je jedan od najcijenjenijih igrača svijeta uopće. Prebacio je živi zid udarcem idealne kombinacije snage i preciznosti te nije dao ni miligram šanse Wayneu Hennesseyu na golu gostiju.

Na povećanje vodstva čekalo se otprilike koliko i na prvi gol. Brazilac Fabinho primio je loptu malo unutar polovice Crystal Palacea, napravio jedan korak da se oslobodi pratnje i dao idealnu dugu loptu u sâm šesnaesterac, taman onoliko koliko je potrebno da je gosti ne uspiju uzeti, ali da padne u noge natrčalog Moa Salaha koji sa negdje osam metara u situaciji jedan na jedan bez problema matira Velšanina na golu gostiju za 2:0 u 44. minuti.

3:0 je došlo u 55. minuti iz akcije koja dočarava svu jednostavnost i efikasnost Liverpoolovog nogometa. Robertson je primio loptu na lijevoj strani nadomak kaznenog prostora, dao prema sredini za Fabinha, a Brazilac je, čisto jer mu se ukazala prilika, namjestio se i opalio s 27 metara. Udarac kakav se ne brani poluvisoko je završio u mreži Crystal Palacea za trostruko vodstvo.

Četvrti gol moćnog stroja Jürgena Kloppa viđen je u 69. minuti. Firmino je u jednoj polukontri uposlio Salaha u centralnom krugu, a Egipćanin fantastičnom loptom iz prve desnom nogom daje prizemnu loptu u prostor za partnera mu u napadu Sadia Manea. Senegalac je izbačen u trk te je došao oči u oči s Hennessyjem, koji opet nije imao šanse za konačnih 4:0.

Liverpool je sad samo dva boda do naslova, s napomenom da ako Menchester City u derbiju ne pobijedio Chelsea, Redi već mogu početi slaviti.  

Učitaj još novosti