24. 06. 2020 - 15:34
ISPLIVALI SVI DETALJI: Gotovo je, dogovorena je velika...
907
Shares
ISPLIVALI SVI DETALJI: Gotovo je, dogovorena je velika razmjena Barcelone i Juventusa!

ISPLIVALI SVI DETALJI: Gotovo je, dogovorena je velika razmjena Barcelone i Juventusa!

24. 06. 2020 - 15:34
0
Shares

Iz Italije stižu informacije da je dogovorena razmjena igrača između Juventusa i Barcelone. U Torino će Arthur, a u Barcelonu stiže Miralem Pjanić.

Gianluca Di Marzio, najpoznatiji talijanski novinar kada su u pitanju transferi, otkrio je i detalje dogovora. Pjanićeva vrijednost procijenjena je na 60 milijuna eura, a Arthurova na 75 milijuna pa će Juventus zajedno s Pjanićem morati poslati i novac u Kataloniju.

Deset milijuna eura Barcelona će dobiti odmah, a pet kroz moguće bonuse. 

screenshot-35

Pjanić, 30-godišnji veznjak torinskog kluba, velika je Barcelonina želja već mjesecima. Bosanskohercegovački nogometaš već je dogovorio detalje ugovora s Barcelonom i zbog španjolskog prvaka je odbio bogatije ponude Chelseaja, Manchester Uniteda i PSG-a. 

Nedavno je madridski AS objavio dokument koji objašnjava zašto Barcelona toliko želi 30-godišnjeg bosanskohercegovačkog veznjaka. 

"Interni izvještaj kluba iz siječnja 2020. godine pokazuje zašto dolazi Pjanić. U tom dokumentu jasno piše kako bi na određenim pozicijama u momčadi prednost trebali dobiti iskusniji igrači nad onim mlađima. Piše kako će iskusnijem nogometašu trebati manje vremena da se prilagodi novom klubu te da će već od prvog dana moći biti na najvišoj razini. Navedeno je i da su 30-godišnjaci tehnički i taktički bolji te da imaju tri do pet posto veći postotak točnih dodavanja od mlađih nogometaša", otkriva AS i navodi kako u dokumentu piše da se sa starijim igračem lakše dogovoriti oko smanjenja plaće, a to je Barceloni posebno bitno u vrijeme pandemije koronavirusa. 

S druge strane, Arthura je bilo puno teže nagovoriti na sudjelovanje u ovoj razmjeni. Na kraju je presudilo što su mu u Barceloni poručili da će, ako ostane, više vremena provoditi na klupi. 

 

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti