02. 06. 2020 - 09:10
Nakon Maccabija, još jedan euroligaški gigant želi Antu Žižića
907
Shares
Nakon Maccabija, još jedan euroligaški gigant želi Antu Žižića

TEK SU MU 23 GODINE...

Nakon Maccabija, još jedan euroligaški gigant želi Antu Žižića

02. 06. 2020 - 09:10
0
Shares

Tek su mu 23 godine, a Ante Žižić prošao je put od ABA lige, preko Eurolige pa sve do tri godine u NBA ligi. Hrvatskog centra na draftu su izabrali Boston Celticsi, a u ljeto 2017. s njim su potpisali trogodišnji ugovor.

Bila je to sjajna vijest za njega i činilo se kako Celticsi dugoročno računaju na njega, no tada im se pružila prilika da dovedu Kyrieja Irvinga, a kao žrtva razmjene ispao je Žižić koji je preselio u Cleveland.

Iako je u prvoj sezoni imao čast igrati s LeBron Jamesom, čak su i sjajno surađivali na terenu, bivši centar Splita, Cibone i Darušafake nije se uspio u tri godine izboriti za nešto više od statusa rezreve, posebno u prvoj sezoni. Druga mu je bila najbolja, igrao je gotovo 19 minuta u prosjeku, a bilježio je 7,8 poena i 5,4 skoka.

Nažalost, ove je sezone imao velikih problema s ozljedama, tako da je pao na 10 minuta u prosjeku, što koristi za 4,4 poena i točno tri skoka.

S obzirom na to da još uvijek nije potpisao novi ugovor, sigurno je da napušta Cavalierse. Već se prije nekoliko tjedana pisalo o interesu Maccabija. Izraelski mediji prenijeli su kako se Žižić nalazi visoko na listi njihovih želja za novu sezonu, a sada stižu informacije o tome kako situaciju oko Žižića prati i Real Madrid.

Jedan od najvećih europskih klubova ovog ljeta vjerojatno ostaje bez sjajnog Waltera Tavaresa koji želi u NBA ligu, dok je na izlaznim vratima i Salah Mejri koji nije ispunio očekivanja. Kako doznaje španjolski Solobasket, madridski klub bi krater na centarskoj poziciji želi popuniti dovođenjem Žižića, dok je druga opcija Arturas Gudaitis koji napušta Milano.

Prema pisanju spomenutog izvora, čelnici Reala već su obavili inicijalne pozive kako bi ispitali status hrvatskog centra u najjačoj ligi svijeta, a hoće li se ovaj veliki transfer i realizirati, saznat ćemo tijekom ljeta. Sezona će za Cavalierse brzo završiti jer doigravanje vidjeti neće, tako da će Žižić biti dostupan za pregovore s novim poslodavcem. 

Učitaj još novosti