01. 06. 2020 - 18:15
SIJEVNUO APERKAT U PRVOJ RUNDI: Za trenutak mu se potpuno...
907
Shares
SIJEVNUO APERKAT U PRVOJ RUNDI: Za trenutak mu se potpuno pomračilo pred očima, o ovom spektakularnom nokautu svi pričaju (VIDEO)

BJELORUSIJA

SIJEVNUO APERKAT U PRVOJ RUNDI: Za trenutak mu se potpuno pomračilo pred očima, o ovom spektakularnom nokautu svi pričaju (VIDEO)

01. 06. 2020 - 18:15
0
Shares

Sinoć je iz Bjelorusije stigao snimak spektakularanog nokauta.

Glavna borba večeri bila je između Vladimira Mineeva i Artura Pronina.

Mineev je aperkatom u prvoj rundi pogodio protivnika i sve je bilo gotovo.

BONUS ČLANAK: OVO JE NAJBOLJI MEČ MUHAMMADA ALIJA Nikad nije bio bliže smrti

Frazier i Ali odradili su tri legendarna meča u povijesti boksa, a prvi je bio 8. marta 1971. u njujorškom Madison Square Gardenu, koji je poznat kao "borba stoljeća".

Ali je bolje krenuo u meč, ali je Frazier dominirao većim dijelom dvoboja i na kraju je nakon 15 rundi pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Frazier je tako nanio prvi poraz Muhammadu Aliju u njegovoj profesionalnoj karijeri, a nakon meča obojica su završili u bolnici.

7b9e7554624b74a0da13Uzvrat je ponovno bio u Madison Square Gardenu, 28. juna 1974. godine. U izjednačenoj borbi Ali je dobio taj meč na bodove nakon 12 rundi, ali Frazier je do smrti tvrdio da su ga suci pokrali.

Dvojica velikana ponovno su se susrela 1. oktobra 1975. na Filipinima u jednom od najslavnijih sportskih događaja 20. stoljeća, kasnije prozvanim "Triler u Manili".

Uoči meča Ali je u svom poznatom stilu vrijeđao Fraziera, nazvavši ga gorilom. I tijekom samog dvoboja Ali je tzv. "trash-talkom" pokušavao izbaciti iz ravnoteže Fraziera.

5482a1e84d1ba24501fdMeč je bio zakazan na 15 rundi, a u dvorani je temperatura bila blizu 50 stupnjeva Celzijusa i ogromna sparina. Čak su i gledatelji jedva mogli disati. No, Frazier i Ali odradili su 14. rundi, po mnogima, najboljeg meča u povijesti boksa.

Opet je Ali bio bolji u početnim rundama, ali Frazier je brzo preokrenuo situaciju svoju korist. No, veliki Frazierov problem bila je ozljeda lijevog oka, koju je zaradio prije deset godina na treningu i zamalo je ostao slijep na to oko. Tijekom borbe Frazier je zaradio otekline na oba oka i od završetka desete runde njegov trener Eddie Futch nagovarao ga je da preda borbu, jer se je bojao da bi nastavak meča bio katastrofalan za njegovo zdravlje.

b9de5120c94ff315fda4Frazier je to uporno odbijao, ali nakon 14. runde Eddie Futch je odlučio prekinuti meč iako je Frazier želio odraditi posljednju rundu borbe.

c8bdfcd5f96afa6d4296Ispostavilo da je trener Futch pogriješio, jer je Ali bio toliko izubijan da se nije mogao ustati sa stolice i bio je spreman predati borbu. I tako je Muhammad Ali dobio meč, ali poslije je izjavio da je u tom dvoboju bio najbliže smrti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti