31. 05. 2020 - 00:06
Leipzig već pronašao zamjenu za Wernera
907
Shares
Leipzig već pronašao zamjenu za Wernera

RASHICA NA METI

Leipzig već pronašao zamjenu za Wernera

31. 05. 2020 - 00:06
0
Shares

Nakon višemjesečnih nagađanja i pregovora postalo je jasno kako Timo Werner, kada napusti redove RB Leipziga, karijeru želi nastaviti samo u Liverpoolu.

Srećom po njega, ta ljubav u nastajanju je uzajamna, a veliki ljubitelj igara njemačkog reprezentativca je njegov sunarodnjak Jurgen Klopp, trener Redsa. Štoviše, njemački su mediji otkrili kako je ovaj dvojac odradio sastanak tijekom ove sezone, a novi je stigao ovog Uskrsa u travnju. Iako su interes za 24-godišnjim ofenzivcem iz Stuttgarta pokazali i neki drugi velikani poput Intera, igrač je odbio takvu mogućnost i izričito zahtijevao odlazak na Merseyside.

Trenutno je sve na klubovima da se uspiju dogovoriti oko odštete, ali to neće ići toliko glatko. Redsi su već obznanili upravi 'rasenballovaca' kako im je odštetna klauzula od 55 milijuna eura ipak previše, dok Leipzig zasad ne planira spuštati cijenu jer im nije hitno prodati Wernera.

U slučaju da do posla ipak dođe, jer ljeto pred nama je dugo, 'Bikovi' su već praktički dogovorili njegovu zamjenu.

Kako je ranije ovog mjeseca prenio Transfermarkt, RB Leipzig je praktički dogovorio uvjete suradnje s Milotom Rashicom, napadačem Werdera koji se počeo probijati na bundesligaškoj sceni prošle sezone. Ovaj 23-godišnjak stigao je u Bremen prije malo više od dvije godine, prošle je sezone postigao devet golova u 26 nastupa, dok je ove sezone neizostavan član udarnog sastava te je u 23 susreta koja je startao u udarnoj momčadi zabio sedam golova.

Međutim, ključ ovog posla leži u Werderovom (ne)opstanku u prvoligaškom društvu. Ukoliko 'Zeleni' izbore mjesto u najjačem rangu njemačkog nogometa i dogodine, tada će ovom napadaču Kosovu izlazna klauzula biti prevelikih 38 milijuna eura.

S druge strane, ukoliko Werder ispadne – što je vrlo izgledno jer se nalaze na nedovoljnom predzadnjem mjestu s pet bodova zaostatka i utakmicom manje od Fortune šest kola prije kraja – u tom slučaju izlazna će klauzula za Rashicu iznositi između 15 (prema Bildu) i 20 milijuna eura (The Guardian), a to znači da će ga Leipzig definitivno otkupiti.

Učitaj još novosti